Stichting Weeshuisjes; sociaal geluk in kleine huisjes!
Stichting Weeshuisjes; sociaal geluk in kleine huisjes! Foto: Peter Ekels

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 563 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

Stichting Weeshuisjes

Stichting Weeshuisjes geeft kleine gebouwen en objecten die er ‘verweesd’ bijstaan een nieuwe bestemming in de lokale samenleving. Het doel is om mensen uit de buurt actief te betrekken bij activiteiten die het leven zinvoller en vrolijker maken. Vooral voor mensen die het (even) niet hebben, maar wel verdienden, zijn deze ‘weeshuisjes’ een meerpaal waar je even aan kunt leggen en rust kunt vinden, elkaar kan ontmoeten en voor de ander van nut kan zijn om er gelukkiger van te worden. Stichting Weeshuisjes heeft inmiddels projecten waarbij honderden mensen enthousiast betrokken zijn en de buurt een nieuwe sociale rijkdom ervaart. Meer info: www.weeshuisjes.nl.

Stichting Wijkkrant Muntel, Vliert & Orthenpoort

Stichting Wijkkrant Muntel, Vliert & Orthenpoort brengt vijf keer per jaar een wijkkrant uit met als doel de samenhang in de wijk te bevorderen. De krant wordt steeds beter gelezen. De droom van de redactie is om verder uit te breiden met meer pagina’s en meer mogelijkheden om groepen bij elkaar te brengen. En daarnaast het optimaliseren van de digitale kansen, zoals samenwerking met buurtwebsite De Buurtkiep. Meer info: www.wijkkrant-mvo.nl.
In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Stichting Wijkkrant Muntel, Vliert & Orthenpoort; samenleven begint in de wijk!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant