De Stichting Actieve Senioren (SAS) richt zich op de actieve senior (55+) in 's-Hertogenbosch en stelt het ontmoeten centraal.
De Stichting Actieve Senioren (SAS) richt zich op de actieve senior (55+) in 's-Hertogenbosch en stelt het ontmoeten centraal.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 467 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

De Stichting Actieve Senioren (SAS) biedt een scala aan activiteiten voor actieve senioren (55+). In vrijwel iedere wijk van de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn groepen actief. Vanuit deze wijkafdelingen verzorgen enthousiaste vrijwilligers met kennis van zaken de activiteiten. De SAS werkt daarbij samen met andere organisaties en draagt zo bij aan het creëren van ontmoetingsplaatsen om zo eenzaamheid en isolement bij kwetsbare groepen te voorkomen. De SAS is vandaag de dag een thuishaven voor meer dan 700 dynamische senioren. Vanuit de wijkafdelingen verzorgen vrijwilligers met kennis van zaken de activiteiten. Meer informatie: www.sasdenbosch.nl.

Het Bossche Klokkenluiders Gilde heeft primair tot doelstelling het op een deskundige wijze handmatig luiden van klokken. Het gilde bevordert samen met anderen de belangstelling voor dit klinkend erfgoed. Een bijzondere positie is er voor de St. Janstoren. Deze beschikt over het elfgelui dat op gezette tijden haar spel laat horen. Het is de grootste wens van het Bossche Klokkenluiders Gilde om deze prachtige klokken met de hand te kunnen luiden. Meer informatie: www.klokluiden.nl.

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Het is de grootste wens van het Bossche Klokkenluiders Gilde om de prachtige klokken in de St. Janstoren met de hand te kunnen luiden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant