Samen vooruit. Buddyhulp helpt wanneer je het even niet alleen redt.
Samen vooruit. Buddyhulp helpt wanneer je het even niet alleen redt. Foto: Evita Copier

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 609 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch

Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch is met ruim 300 leden en 80 vrijwilligers de oudste én een van de meest toonaangevende Reddingsbrigades in Nederland. Doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Dit doet de Reddingsbrigade door het geven van zwemles, instructies voor jeugd over het redden van jezelf en anderen én het opleiden van zwemmende en varende redders. Verder worden strandbaden, evenementen en wedstrijden op of aan het water van Den Bosch bewaakt. Meer info: www.brb.nl.

Stichting Buddyhulp

Stichting Buddyhulp heeft als missie om mensen in moeilijke situaties vooruit te helpen. Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Buddyhulp koppelt vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die ernstig ziek zijn of (eenzame) ouderen. Maar ook mensen die een tijdje buiten de samenleving zijn komen te staan, zoals ex-psychiatrische patiënten. Buddyhulp is actief in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught. Jaarlijks helpt de stichting zo’n 70 mensen met 60 buddy’s. Meer info: www.buddyhulp.nl.

Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch zorgt voor veiligheid in, op en rond het Bossche water, professioneel uitgevoerd door vrijwilligers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant