Nationaal carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum', misschien wel het leukste museum van 's-Hertogenbosch en omstreken.
Nationaal carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum', misschien wel het leukste museum van 's-Hertogenbosch en omstreken.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 499 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

Het ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’

Het ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ is opgericht om de relicten uit de rijke carnavalshistorie van het carnaval in ‘s-Hertogenbosch te conserveren en toegankelijk te maken voor publiek. Ook ontwikkelt het museum educatieve programma’s. Zo worden er onder andere rondleidingen verzorgd voor lagere en middelbare scholieren. Het ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ heeft een uitgebreide carnavalsbibliotheek met boeken over carnavals, cd’s met muziek, dvd’s en ook video’s van allerlei mondiale carnavalstradities. Meer info: www.carnavalsmuseum.nl.

Festival Cement

Elk jaar in maart trakteert Festival Cement ’s-Hertogenbosch op een negendaags festival boordevol spannende theater- en dansvoorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen op allerlei inspirerende plekken in ‘s-Hertogenbosch hun werk in maar liefst 90 voorstellingen aan een nieuwsgierig publiek. Naast een gevarieerd programma met voorstellingen is er volop ruimte voor publiek, makers en professionals om elkaar te ontmoeten, met elkaar in dialoog te gaan en samen de blik te richten op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Meer info: www.festivalcement.nl.

Over de Lokale Goededoelengids

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Festival Cement in 's-Hertogenbosch biedt talent op het gebied van theater en dans een prachtig podium.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant