Na een pauze van één jaar staan de bussen van Arriva tijdens deze carnaval weer klaar voor alle feestvierders.
Na een pauze van één jaar staan de bussen van Arriva tijdens deze carnaval weer klaar voor alle feestvierders. Foto: Arriva

Arriva klaar voor carnaval: extra bussen en nachtbussen in o.a. Den Bosch

Verkeer en vervoer 3.715 keer gelezen

DEN BOSCH | Yes! Carnaval: het mag weer! Na een pauze van één jaar staan de bussen van Arriva tijdens deze carnaval weer klaar voor alle feestvierders. Er zijn extra nachtritten en ook overdag rijden er extra bussen.

Tijdens carnaval zijn er in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch extra nachtritten van vrijdag 25 februari tot en met maandag 28 februari. Op dinsdag 1 maart rijden er alleen nachtbussen in ’s-Hertogenbosch. Overdag zet Arriva ook op diverse lijnen extra bussen in. De complete dienstregeling is beschikbaar via www.arriva.nl/carnaval en in de reisplanner op www.arriva.nl.

Extra bussen in Den Bosch

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch rijden nachtbussen naar diverse wijken in Den Bosch (4, 7 en 9), naar Rosmalen (3 en 6), Engelen en Vlijmen (5), Empel (6) en Vught (8). De laatste ritten zijn om circa 1.15 uur, 1.30 uur en 1.45 uur. Dit in verband met het sluiten van de horeca om 1.00 uur. Deze nachtbussen rijden ook op dinsdag. Alle lijnen vertrekken vanaf het Centraal Station. De lijnen 3, 6, 7 en 9 rijden ook langs halte Zuid Willemsvaart.

Dalurendagkaartje

Reizen met de bus tijdens carnaval kan met de OV-chipkaart, het dalurendagkaartje of een ritkaartje. Met de OV-chipkaart (regulier tarief) is betalen gemakkelijk, voordelig én snel. Ook is het mogelijk om een dalurendagkaartje te kopen in de bus bij de chauffeur. Een dalurendagkaartje kost 7,18 euro en hiermee hebben reizigers meteen een retourbewijs (ook geldig in de nacht, aansluitend op de dag van aankoop). Betalen is mogelijk met pin of contactloos. Contant betalen in de bus is niet mogelijk! In Nederland geldt in het ov nog steeds de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Reizigers kunnen voor meer informatie over de extra bussen, vervoerbewijzen en de dienstregeling www.arriva.nl/carnaval raadplegen.

Vakantiedienstregeling

Tijdens de voorjaarsvakantie (28 februari tot en met 4 maart) rijden de bussen in Brabant volgens de vakantiedienstregeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant