Het Nature Building Project laat de mogelijkheden en schoonheid van duurzaam bouwen zien.
Het Nature Building Project laat de mogelijkheden en schoonheid van duurzaam bouwen zien. Foto: Quint Verschuren

Nature Building Project reist door Den Bosch

Wonen 108 keer gelezen

DEN BOSCH | Enerzijds de klimaatcrisis en anderzijds de enorme druk op de woningmarkt zetten ons voor enorme opgaves op gebied van duurzame leefbaarheid. Want hoe zorgen we ervoor dat die honderdduizenden huizen niet enkel van materialen worden gemaakt die slecht zijn voor de natuur? Om nieuwe perspectieven te ontdekken plaatst de Bossche Club van Duurzaam Doen het ‘Nature Building Project’ een week lang in de stad ‘s-Hertogenbosch.

Met een interactieve installatie geïnspireerd op The Exploded View - die alleen al tijdens Dutch Design Week 2021 door meer dan 50.000 mensen bezocht werd - gaat de Club van Duurzaam Doen de Bosschenaren inspireren en de noodzaak belichten om de switch naar biobased materialen te maken. Het project stelt de vraag centraal: Hoe komen we tot een duurzame groene en circulaire wereld voor iedereen?

Met het Nature Building Project worden nieuwe perspectieven ontdekt en worden er mogelijkheden aangereikt in materialen, methodes en ketens. De Club van Duurzaam Doen nodigt iedereen in de stad uit om een bezoek te brengen.Van ambtenaren en bestuurders, studenten en onderwijspersoneel, bewoners en bezoekers, boeren, bedrijven en corporaties. Want door te doen in samenwerking kunnen we de Bossche leefomgeving veranderen.

Het Nature Building Project is een modulaire installatie in de vorm van een huis en laat de mogelijkheden en schoonheid van duurzaam bouwen zien. Alle wanden en muren, plafonddelen en vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en kan jij met je eigen handen pakken en plaatsen. Het Nature Building Project is een project in navolging van The Growing Pavilion en The Exploded View van Lucas De Man en Pascal Leboucq (Nieuwe Helden) waar radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning het uitgangspunt was.

Van maandag 10 oktober tot en met zaterdag 15 oktober legt het Nature Building Project een reis door de stad af. Op de Dag van de Duurzaamheid (maandag 10 oktober) start de tour door Den Bosch. Ieder dag staat het huis op een andere locatie (zie overzicht). In de ochtend zijn er besloten netwerkgelegenheden van de betrokken partners. Van 14.00 tot 17.00 uur is de installatie voor iedereen gratis toegankelijk.

Weekoverzicht locaties

Maandag 10 oktober: Stadskantoor in Den Bosch. Dinsdag 11 oktober: Corporatiedag, Evenementencentrum 1931 (besloten). Woensdag 12 oktober: KW1C (onderwijsboulevard). Donderdag 13 oktober: Helftheuvel. Vrijdag 14 oktober: SPARK Makers Zone, Innovatie Kwartier Den Bosch. Zaterdag 15 oktober: Parade. Voor meer informatie: clubduurzaamdoen.nl/nature-building-project-in-den-bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant