Hildo van Engen is vanaf 1 februari de nieuwe gemeentearchivaris van 's-Hertogenbosch.
Hildo van Engen is vanaf 1 februari de nieuwe gemeentearchivaris van 's-Hertogenbosch.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch verwelkomt Hildo van Engen

Historie 283 keer gelezen

DEN BOSCH | Vanaf 1 februari 2022 is Hildo van Engen (49) de nieuwe gemeentearchivaris van ’s-Hertogenbosch en coördinator van het team Archief bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Momenteel is hij streekarchivaris bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden.

Hildo van Engen studeerde Middeleeuwse Geschiedenis en Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit. Van Engen onderzocht kloosters van de derde orde van Sint-Franciscus in het laatmiddeleeuwse bisdom Utrecht. Sindsdien werkt hij in het archiefwezen.

Voor Van Engen biedt Erfgoed ’s-Hertogenbosch een aantrekkelijke werkomgeving: “De gemeente bezit een inhoudelijk rijk archief. Bovendien ben ik enthousiast over de nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines.”

Bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch werken archeologen, archivarissen en (bouw)historici. Zij onderzoeken, verzamelen, bewaren en presenteren samen de cultuurhistorie van de gemeente. Erfgoed ’s-Hertogenbosch is onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch: www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Uit de krant