De heer Ali Alicikus (60) uit Den Bosch is afgelopen vrijdag bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Ali Alicikus (60) uit Den Bosch is afgelopen vrijdag bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Bosschenaar Ali Alicikus

Human Interest 1.241 keer gelezen

DEN BOSCH | Ali Alicikus (60) uit Den Bosch is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mikkers heeft hem op vrijdag 14 januari het betreffende versiersel opgespeld. De heer Alicikus is sinds 2005 vrijwilliger voor de Orhan Gazi moskee en sinds 2010 is hij daar ook voorzitter van.

Decorandus staat bekend om zijn voortrekkersrol richting de bezoekers van de moskee, maar ook om zijn vertegenwoordigende en verbindende rol naar de samenleving. Hij investeert veel tijd en energie in jongeren. Hij vindt het belangrijk hen aan de moskee te binden, alsmede verantwoordelijkheidsbesef en morele begeleiding te bieden. Hij is de aanjager voor de nieuwe moskee wat tevens dient als cultureel centrum van de Turkse gemeenschap in Den Bosch. Vanuit zijn hoedanigheid als voorzitter is hij tevens medeorganisator en dagvoorzitter van de jaarlijkse herdenking van ‘Canakkale’ waar tijdens de WOI vele Turkse soldaten zijn omgekomen. Wekelijks sluit hij ook aan bij het ontbijt met de vrouwenvereniging, waar hij allerhande informatie deelt, onder meer over de gang van zaken omtrent de nieuwbouw van de moskee. Ook is hij actief als medeorganisator van de Wereld Kinderdag en de Turkse braderie en hij verzorgt zowel de rondleidingen door de moskee voor bezoekers en studenten als ook de open dagen.

Uit de krant