Accordeonvereniging La Bella Vita viert dit jaar haar zestigjarig bestaan.
Accordeonvereniging La Bella Vita viert dit jaar haar zestigjarig bestaan.

La Bella Vita in Den Bosch: passie voor de accordeon!

Verenigingen 486 keer gelezen

DEN BOSCH | Accordeonvereniging La Bella Vita viert dit jaar het zestigjarig bestaan. De zestien leden spelen behalve Latin, musical- en klassieke muziek ook jazz en blues. 

Naast de wekelijkse repetities in SCC De Helftheuvel in ‘s-Hertogenbosch treedt La Bella Vita regelmatig op. Zo hebben ze dit najaar opgetreden in een verzorgingsflat in ‘s-Hertogenbosch en een serie concerten in de regio verzorgd met onder andere het requiem van Gabriel Fauré. Komend voorjaar spelen ze mee in de openingsvoorstelling van de Bossche Komeedie in het nieuwe Theater aan de Parade. 

Penningmeester Henk van Esdonk vertelt over de passie voor de accordeon en over frisse ideeën voor de toekomst: “We zijn hartstikke trots op al onze mooie optredens. En we hebben nog ideeën genoeg voor ander uitdagend repertoire en leuke concerten. Ook organiseren we naast de repetities en optredens elk jaar een gezellige dag of avond zoals een barbecue of uitstapje”. 

Talent van leden

Om de optredens en activiteiten tot een succes te maken, maakt accordeonvereniging La Bella Vita gebruik van de kennis en talenten van haar leden. Zoals voor de promotie van optredens, de eigen website en het ontwerp van een programmaboekje. “Dat is leuk, maar ook nodig, omdat het soms best een uitdaging is het financieel rond te krijgen”, benadrukt Henk.

Subsidie van de gemeente

Hij vervolgt: “Onze leden betalen een bijdrage, daarvan betalen we onze dirigent. Daarnaast ontvangen we soms een kleine vergoeding voor een optreden. En gelukkig krijgen we subsidie van de gemeente. Daardoor kunnen we onze repetitieruimte betalen. Om deze subsidie te krijgen, moeten we jaarlijks een digitaal aanvraagformulier invullen. Dat is eigenlijk best simpel. En als we vragen hebben, nemen we contact op met Janne van Wijnen van de afdeling cultuur. Zij helpt ons dan weer op weg”.

Ruimte voor nieuwe leden

“We zijn allemaal lid van La Bella Vita vanwege onze liefde voor het samen muziek maken en onze passie voor de accordeon. Maar natuurlijk ook omdat de wekelijkse repetities een gezellig avondje uit zijn, waarbij we na afloop samen iets drinken. We zouden graag meer leden hebben. Dat geeft meer mogelijkheden en gezelligheid. En nieuwe, jonge mensen hebben nieuwe, frisse ideeën. Dus iedereen die de liefde voor de accordeonmuziek met ons deelt, is van harte welkom om kennis te komen maken!”, besluit Henk. Wil jij kennismaken met La Bella Vita? Ga dan naar www.avlabellavita.nl.

Subsidie aanvragen voor jouw vereniging

Wil jij ook gemeentesubsidie voor jouw amateur culturele vereniging? Kijk dan op www.denbosch.nl/amateurkunstverenigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant