Danny Verbeek aan de bal.
Danny Verbeek aan de bal. Foto: Henk van Esch

Bomvolle Vliert ziet FC Den Bosch nipt verliezen

Algemeen 345 keer gelezen

DEN BOSCH | FC Den Bosch speelde vrijdagavond in een uitverkochte Vliert tegen FC Emmen. Ondanks de uitstekende sfeer op de tribunes, het goede spel en de kansen verloren de Bosschenaren met 1-2.

Drie wijzigingen na de tegen VVV-Venlo gewonnen wedstrijd. Danny Verbeek, Nick de Groot en Rein van Hedel stonden in de basis. Dit ging ten koste van Shalve Ogbaidze, Mees Laros en Jaron Vicario. Voor Van Hedel betekende dit zijn basisdebuut in de hoofdmacht van FC Den Bosch.
In de openingsfase werden weinig tot geen echte kansen gecreëerd. Kort voor het eerste halfuur verstreken was kwam FC Den Bosch zich melden bij het doel van bezoekers FC Emmen. De opstomende rechtsback Rik Mulders haalde overtuigend uit maar de bal vloog net voorbij de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was het Salah-Eddine Oulad M’hand die van afstand uithaalde. Doelman Oelschlägel liet de bal door zijn handschoenen glippen, maar de bal rolde over de achterlijn.
Toch was het FC Emmen dat tien minuten voor rust de voorsprong nam. Een lange bal van achteruit viel uit de kluts voor de voeten van Parzyszek. De Poolse spits haalde ineens uit en wist het net te vinden.
Na tien minuten in de tweede helft mocht FC Den Bosch de eerste kans noteren. Een fraai hakje van Rein van Hedel viel voor de voeten van Kacper Kostorz. De spits schoof de bal terug op Rein van Hedel, waarna de basisdebutant uithaalde maar hij zag zijn schot geblokkeerd worden.
Net voor het uur verdubbelde FC Emmen de score door Bradly van Hoeven.
Een kwartier voor tijd bracht FC Den Bosch de spanning terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Boumassaoudi viel voor de voeten van Ricardo Henning. De verdediger twijfelde niet en haalde verwoestend uit. De bal vloog snoeihard binnen, waardoor de Bosschenaren weer een weg terug vonden in deze wedstrijd. Dit was het eerste doelpunt van Ricardo Henning in dienst van FC Den Bosch.
FC Den Bosch bleef na de aansluitingstreffer aanzetten om de gelijkmaker klaar te spelen. In het begin van de blessuretijd kopte Luke Mbete een voorzet van Rik Mulders op de lat. De inzet van de huurling van Manchester City viel tot tweemaal toe op de lat waarna de bal op het dak van het doel belandde. FC Emmen wist in de verdere extra speeltijd de druk van FC Den Bosch te weerstaan. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij FC Eindhoven. De Bosschenaren staan nu met 33 punten op de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.