Beleef de musical Jesus Christ Superstar met super seats op het podium.
Beleef de musical Jesus Christ Superstar met super seats op het podium. Foto:

Dé hitmusical van het jaar komt naar Den Bosch

Algemeen 182 keer gelezen

De eigentijdse bewerking van ‘Jesus Christ Superstar’ is de grote winnaar geworden op het jaarlijkse Musical Awards-gala. dé must-see van 2024 is te zien van 12 tot en met 16 juni én van 9 tot en met 13 oktober bij Theater aan de Parade in Den Bosch. 

De onbetwiste hoofdprijs was de award voor beste grote musical. Een andere voorname prijs was die voor mannelijke hoofdrol, voor Lucas Hamming (Judas). De internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove won de prijs voor beste regie, Jan Versweyveld leverde het beste lichtontwerp af en Tom Gibbons het beste geluidsontwerp. Bovendien kent de voorstelling met de sterrencast louter geweldige recensies.

Sterrencast

Naast Musical Award winnaar Lucas Hamming (Judas) ‘overtuigt Jeangu Macrooy als acteur en is een fenomenale Jezus’, aldus het Algemeen Dagblad dat de musical met 5 sterren bekroonde. Hij is ‘de gedroomde Jezus. Als zanger excelleert hij: zowel met zijn stem als met zijn inleving en energie,’ (Trouw). Edwin Jonker vertolkt de rol van Pontius Pilatus en wint daarmee de beste mannelijke bijrol. Alex Klaasen of Paul de Leeuw (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en talenten uit binnen- en buitenland maken de sterrencast compleet.

Het verhaal

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, speelt nu in de Nederlandse theaters. ‘Jesus Christ Superstar’ gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling. De voorstelling wordt gespeeld op een rond toneelpodium dat voelt als een arena. Naast plaatsen in de zaal kun je kiezen voor stoelen op het podium, de zogenoemde Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen en word meegezogen in de beleving. Ongeëvenaard, puur en rauw.

Voor meer info en tickets ga je naar theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant