Foto van de bouw van het nieuwe warenhuis van Vroom & Dreesman in 1930.
Foto van de bouw van het nieuwe warenhuis van Vroom & Dreesman in 1930. Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: bouw nieuwe V&D in 1930

Historie 301 keer gelezen

Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Als eerbetoon aan de ‘Dag van de Arbeid’ op 1 mei zien we op deze foto arbeiders en hun ploegbaas hard aan het werk bij de bouw van het nieuwe warenhuis van Vroom & Dreesman aan de Schapenmarkt in ‘s-Hertogenbosch in 1930. Dit prachtige gebouw dat in 1931 officieel werd geopend is ontworpen door architect Oscar Leeuw. Het pand werd opgetrokken in expressionistische stijl met gebruikmaking van bijzondere art deco stijlelementen. De twee beelden aan de voorgevel zijn van de hand van de Nederlandse beeldhouwer August Falise. Sinds het faillissement van warenhuisketen Vroom & Dreesman op 31 december 2015 is het pand een tijd verhuurd aan de Amerikaanse warenhuisketen Hudson’s Bay. Anno 2024 wordt er nog altijd gezocht naar een nieuwe bestemming.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant