Ook de Deltaband Vlissingen doet mee.
Ook de Deltaband Vlissingen doet mee. Foto: Rhemond Bukkens

Theater Taptoe Waalwijk belooft spektakel te worden

Human Interest 2 keer gelezen

WAALWIJK | “Eindelijk, verzucht Jan van Dijk, voorzitter van Stichting Taptoe Waalwijk. Twee jaar van uitstel, weer opstarten en toch weer niet doorgaan zijn voorbij” Volgens van Dijk zijn de laatste plooitjes glad gestreken en vormt het Raadhuisplein in Waalwijk op 17 september het decor van een uniek Theatertaptoe. Geen traditionele taptoe maar een mix van taptoe, traditie en theater gecombineerd tot een avondvullend programma met korpsmuziek, dans, zang en toneel”.

Top muziekkorpsen als Exempel, Floraband Rijnsburg, Showkorps O&V Nuenen en Deltaband Vlissingen, prijswinnaars op het recente Wereld Muziek Concours, worden afgewisseld met optredens van de Dutch Pipes and Drums, musicalvereniging Djemm!, de vendeliers van de Waalwijkse gilden, en dansers van het Kunstencentrum Waalwijk.
De eerste editie van de Theatertaptoe heeft als thema “Verbinding”. Immers was het op 1 januari 100 jaar geleden dat Waalwijk, Baardwijk en Besoyen tot één gemeente verbonden werden. Maar ook is het 25 jaar geleden dat Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk één gemeente werden.

Het Theatertaptoeterrein gaat open om 18.45 uur, het voorprogramma start om 19.15 uur. Zie ook Facebook en taptoewaalwijk.nl

Uit de krant

Uit de krant