De geboren en getogen Bosschenaar Flemming komt met zijn allereerste theatertour. De première vindt plaats bij Theater aan de Parade.
De geboren en getogen Bosschenaar Flemming komt met zijn allereerste theatertour. De première vindt plaats bij Theater aan de Parade. Foto: FLEMMING Music

Voor ieder wat wils in nieuw theaterseizoen Theater aan de Parade

Human Interest 289 keer gelezen

Theater aan de Parade presenteert alweer haar nieuwe programma voor volgend theaterseizoen. 2024-2025 wordt een seizoen vol cabaret, dans, musical, muziek, toneel en meer. Van grote namen tot lokaal talent en van premières tot reprises. Voor iedereen is er wat wils! Hieronder een aantal voorstellingen uitgelicht.

In juni is Daniël Arends met ‘High Class Bitch’ nog te zien in een uitverkochte Casinozaal bij Theater aan de Parade, maar in januari komt hij terug met ‘Had ik maar nooit zo aardig gedaan’. Wie ook terugkomt naar het theater, is Arjen Lubach. In zijn tweede voorstelling ‘COMEDY TOUR!’ deelt hij opnieuw via persoonlijke verhalen, grappige anekdotes en verrassende muziek een unieke kijk op zijn eigen bestaan, het land én de tijd waarin we leven. Claudia de Breij keert na een rustperiode ook terug met ‘Wat Als’. En Nienke Plas durft in ‘Medeplichtig’ eerlijk toe te geven dat ze zelf vaak genoeg schuldig is aan een collectieve f#ck up.

Het Nederlands Dans Theater 1 brengt in ‘Into the Hairy’ twee gezelschappen samen in een uitgebreide cast van meer dan 20 dansers. De voorstelling zoekt de grenzen van de moderne dans op door klassieke dans te verbinden met de underground clubcultuur. Het Nederlands Dans Theater 2 staat met maar liefst twee voorstellingen in het theater: ‘Lucid Variations’ en ‘Falling into Shadow’. En Dance Collective ISH brengt samen met freerunners, hiphopdansers, B-Boys, jongleurs en skaters de explosieve voorstelling ‘HipHop Circus’.

Voor musicalfans trapt Theater aan de Parade af met de hitmusical ‘Saturday Night Fever’ met o.a. Buddy Vedder en Esmée Dekker in de hoofdrol. Deze gloednieuwe versie, met wereldhits van The Bee Gees en anderen, voert ons terug naar het New York van de seventies. Waar het leven rauw en hard is en de zorgen alleen op zaterdagavond in disco ‘2001 Odyssey’ worden vergeten. DreamWorks animatiefilm ‘Shrek de Musical’ komt ook tot leven in het theater. Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona is dit het perfecte uitje met het hele gezin. En de muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komt tot leven in de nieuwe Nederlandse (Joop van den Ende) productie ‘Malle Babbe’.

Maria Kraakman speelt in de veelgeprezen monoloog van ITA ‘Prima Facie’ een strafrechtadvocate gespecialiseerd in zedendelicten. Een onverwachte gebeurtenis confronteert haar met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal. En televisiemaker, zanger van Snollebollekes, bekend van Chansons en groot fan van Frankrijk, Rob Kemps, brengt ons in ‘Hemel op aarde’ naar het 20e arrondissement. Naar Père-Lachaise, de beroemdste begraafplaats van Frankrijk. De meest betoverende plek van de stad, de hemel op aarde.

Kaartverkoop start op 21 mei

De kaartverkoop voor seizoen 2024-2025 start op dinsdag 21 mei om 10.00 uur, maar vrienden kunnen al vanaf dinsdag 14 mei om 10.00 uur kaarten bestellen en zo de beste plaatsen in de zaal bemachtigen. Op woensdag 8 mei staat het nieuwe programma online. Voor een aantal grote namen is de landelijke kaartverkoop al gestart. Zo zijn onlangs Hans Klok, Slagerij van Kampen, Nits, Karsu & Amsterdam Sinfonietta, Elisabeth, Ilse DeLange en Snelle al in verkoop gegaan.

De klassieke muziekprogrammering verzorgt Theater aan de Parade dit jaar samen met Willem Twee muziek en beeldende kunst. Een deel van deze concerten gaat op 21 mei in verkoop, de rest volgt begin juni samen met Willem Twee muziek en beeldende kunst. Vanaf 8 mei staan alle nieuwe voorstellingen op: theateraandeparade.nl/programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant