Het Noordbrabants Museum en Design Museum openen hun deuren.
Het Noordbrabants Museum en Design Museum openen hun deuren.

Museum voor én door De Hambaken en Gestelse Buurt

Kunst en cultuur 232 keer gelezen

Op 15 mei zijn de bewoners van de Bossche buurten De Hambaken en de Gestelse Buurt weer van harte uitgenodigd om gratis Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch te bezoeken. 

Op deze dag wordt ook een expositie van kunst- en designwerken van kinderen uit beide buurten officieel geopend. Op woensdagmiddag 15 mei staan de deuren van de beide musea weer wijd open. Het thema is ‘Tijd van Toen’. Ga terug in de tijd met de tentoonstelling Het verhaal van Brabant. En duik in de geschiedenis van de apparaten in je eigen huis (denk aan stofzuigers, haardrogers en stereotorens).

Er rijden (gratis) pendelbussen om de buurtbewoners op te halen en terug te brengen. Het museum en de verschillende activiteiten voor jong en oud zijn gratis: volwassenen kunnen een instaprondleiding krijgen en voor kinderen tussen 8-12 jaar zijn er activiteiten zoals een tijdreisspeurtocht en een designworkout. Ook voor de allerkleinsten is er wat te doen.
Om 16.00 uur wordt er een expositie van kunst- en designwerken van kinderen uit beide buurten geopend door de museumdirecteuren. Sinds dit voorjaar werken zij wekelijks in de MuseumKlup (KlupUp) in BBS De Hambaken en BBS Nieuw Zuid.

Meer informatie: www.designmuseum.nl/buurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant