Inmiddels mogen zo’n 25 Bossche huishoudens zich Herenboer noemen. Ze zijn mede-eigenaar van hun coöperatieve boerderij even buiten de stad, tussen Vught en Boxtel, op landgoed Wilhelminapark.
Inmiddels mogen zo’n 25 Bossche huishoudens zich Herenboer noemen. Ze zijn mede-eigenaar van hun coöperatieve boerderij even buiten de stad, tussen Vught en Boxtel, op landgoed Wilhelminapark. Foto: Joep Mol

Bossche burgers boeren in de buurt

Landbouw / Visserij 458 keer gelezen

DEN BOSCH | Herenboeren Wilhelminapark is op zondag 25 september van 12.00 tot 14.00 uur present in het centrum van Den Bosch. In de tuin van de voormalige smederij aan de Sint Jorisstraat 9 vertellen de Herenboeren graag meer over deze coöperatieve boerderij.

Inmiddels mogen zo’n 25 Bossche huishoudens zich Herenboer noemen. Ze zijn mede-eigenaar van hun coöperatieve boerderij even buiten de stad, tussen Vught en Boxtel, op landgoed Wilhelminapark. Boer Geert is bij de coöperatie in dienst en voorziet alle leden van aardappelen, groenten, fruit, eieren, kruiden, vlees en heel veel ander moois. Sommige leden helpen een handje mee. 

“Met vier coöperatieleden uit Den Bosch willen we graag vertellen waarom boeren bij de Herenboeren zo leuk, gezond en vooral zo lekker is. Daarom verwelkomen we iedereen die meer wil weten op zondag 25 september tussen 12.00 en 14.00 uur in de tuin van de voormalige smederij aan de Sint Jorisstraat 9”, vertelt de Bossche Herenboer Joep Mol: “We laten de oogst van de week zien en schenken appelsap van eigen boerderij. We gaan midden in de stad letterlijk de boer op. Zo willen we ons enthousiasme overbrengen, iedereen vertellen over de coöperatieve boerderij, de duurzame aanpak, de rondleidingen en het (proef)lidmaatschap.”

Informatie, open dag en rondwandeling

Wil je nu al meer weten, kijk dan op www.WordHerenboer.nl voor gratis brochures of een rondleiding. Ook ben je welkom op de open dag op zondag 9 oktober. Tot slot kun je Herenboeren Wilhelminapark volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant