Deze foto van de houten Mariabrug in Den Bosch is op 17 april 1952 gemaakt. (Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/Fotopersbureau Het Zuiden)
Deze foto van de houten Mariabrug in Den Bosch is op 17 april 1952 gemaakt. (Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/Fotopersbureau Het Zuiden) Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: Mariabrug op 17 april 1952

Historie 555 keer gelezen

Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Op 17 april 1952 maakte een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden bovenstaande sfeervolle foto van de houten Mariabrug. Dit was een voetgangersbrug over de rivier de Dommel tussen het Capucijnenlaantje en de Sint Janssingel in Den Bosch. Deze houten brug is uiteindelijk vervangen door een betonnen brug, die vanwege technische mankementen in 2016 plaats heeft moeten maken voor een nieuw exemplaar. Deze huidige brug is ontworpen door Syb van Breda & Co architects. Van Breda heeft inspiratie voor het ontwerp gevonden in de aan weerszijden gelegen historische bruggen: de Wilhelminabrug en de Willemsbrug. Beiden zijn boogbruggen in baksteen. De bakstenen afwerking contrasteert met de robuuste betonnen onderzijde van de nieuwe brug.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch
Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant