Afbeelding
Foto:

Bijeenkomsten en vieringen bij Stadsklooster San Damiano

Algemeen 166 keer gelezen

DEN BOSCH | Stadsklooster San Damiano organiseert in augustus verschillende bijeenkomsten waaronder het Clarafeest en het Feest van Maria ten Hemelopneming.

“Op woensdag 10 en donderdag 11 augustus staan we stil bij het leven en sterven van de heilige Clara van Assisi, stichtster van de Orde van de Clarissen”, meldt het stadsklooster. “Dit jaar is het thema van de vieringen ‘Dit huis is een huis waar de deur openstaat’. Op woensdag om 19.30 uur staan wij in een transitusviering stil bij het leven en sterven van Clara en op donderdag om 10.30 uur vieren we feestelijk eucharistie ter ere van Clara. U bent van harte welkom om het feest van de heilige Clara van Assisi in de kloosterkerk (Van der Does de Willeboissingel 12, ’s-Hertogenbosch) met ons mee te vieren.”

Feest van Maria ten Hemelopneming
Over het Feest van Maria ten Hemelopneming vertellen zij: “Op zondag 14 augustus, de vooravond van het feest van Maria ten Hemelopneming, zullen wij een bezinnende viering houden rondom dit feest. Traditiegetrouw worden op dit feest kruiden in de kerk gezegend. De zusters clarissen die hier wonen maken kruidenbosjes die in deze viering worden gezegend en na afloop worden uitgedeeld aan de mensen die in de kerk zijn. De viering begint om 17.30 uur. U bent van harte welkom en ook om uw kruidenbosje te halen.”

Vreugde
Op 20 augustus is er eveneens een bijeenkomst. “´Vreugde´ is vreugde is een belangrijk thema binnen de franciscaanse spiritualiteit”, vertelt het stadsklooster. “Maar door de situatie in Oekraïne en alle andere conflictgebieden in de wereld wordt de vreugde beproefd. Daarom gaan we naast vreugdeliederen ook liederen over vrede zingen, uit christelijke en andere tradities én in diverse talen. Zingend duwen we vreugdevol de wereld de goede kant van de vrede op! Met broeder Fer. Na afloop krijg je het liedbundeltje mee naar huis.” Deze bijeenkomst duurt van 10.30 tot 12.30 uur en vindt plaats in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingles 11 in Den Bosch. Een vrijwillige bijdrage is mogelijk. Aanmelden kan via s-hertogenbosch@minderbroedersfranciscanen.net of bel met de portier via 073 61 30 155.

Uit de krant