Jacqueline Grandjean.
Jacqueline Grandjean. Foto: Viorica Cernica

Open uitnodiging van nieuwe directeur Het Noordbrabants Museum

Algemeen 259 keer gelezen

‘S-HERTOGENBOSCH | De eerste 100 dagen van Jacqueline Grandjean als kersverse directeur van het Noordbrabants Museum staan in het teken van kijken en luisteren. Juist in deze beginfase vindt zij het ontzettend belangrijk om niet alleen naar binnen te kijken, maar vooral naar buiten én met elkaar. Daarom staan haar deuren de komende maanden letterlijk wagenwijd open. Open voor een kennismaking, open voor een gesprek, open voor een verhaal en open voor nieuwe ideeën. Iedereen is welkom om langs te komen. Vanaf woensdag 17 augustus tussen 17.00 en 19.00 uur in het koetshuis op het voorplein.

Als voormalig directeur van de Oude Kerk Amsterdam heeft Jacqueline laten zien dat zij mensen kan inspireren en verbinden. Het Noordbrabants Museum is er voor iedereen en dat wil zij graag zo houden en versterken. Door allereerst contact te maken en de mensen te leren kennen. Daarom een open uitnodiging aan alle Brabanders, Bosschenaren, buurtbewoners, scholieren, studenten en families om bijvoorbeeld het volgende te delen: Wat is nou dat ene ding dat Brabant zo bijzonder maakt? Wat was jouw mooiste moment in het museum? En wat mis je er misschien nog? Wat zou je er graag zien gebeuren? Wat mag nooit veranderen? Zie je prachtige kansen? Klein of groot, baanbrekend of een mini-stapje vooruit. “Afgelopen jaar woonde ik in Antwerpen, daarvoor in Amsterdam maar mijn familie woont hier, in ’s-Hertogenbosch. Zo is ook mijn liefde voor Brabant ontstaan. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen in Brabant en ’s-Hertogenbosch, en kijk uit naar een persoonlijke kennismaking en een mooi gesprek over ons museum!” aldus Grandjean.

Elke woensdag
Vanaf 17 augustus tussen 17.00 en 19.00 uur ontvangt Jacqueline je de komende 8 weken iedere woensdag in het Koetshuis op het voorplein, met een hapje en een drankje. Om ervoor te zorgen dat ze tijd en aandacht voor iedereen kan maken, kun je vooraf een tijdslot reserveren via www.hnbm.nl/open. Dan ben je verzekerd van een plek. Maar spontaan langslopen kan ook.

Inspirerende visuele muur
Om de opgeleverde inspiratie een plek te geven, hangt er in het Koetshuis een grote IXXI waarin iedereen zijn gedachtenspinsels kan achterlaten. Een inspirerende visuele muur, die in het museum wordt gebruikt bij het vormgeven van nieuwe programma’s en andere toekomstplannen.

Uit de krant