Buurtbewoners kwamen bijeen in het kader van het project 'Samen Gezond'.
Buurtbewoners kwamen bijeen in het kader van het project 'Samen Gezond'.

Bewoners Hambaken spreken over ‘gezonde wijk’

Algemeen 479 keer gelezen

DEN BOSCH | Zo’n 25 buurtbewoners uit de Hambaken kwamen zondag samen met professionals en vrijwilligers om het te hebben over het thema gezondheid. Want er zijn ook in Den Bosch enorme gezondheidsverschillen, 24 jaar verschil in gezonde levensjaren tussen de ene en de andere wijk.

Commissielid Femke Hoekstra van de PvdA organiseerde daarom samen met raadslid Yeliz Dogan en fractievoorzitter Antoon van Rosmalen van GroenLinks de bijeenkomst in de Hambaken over het programma Samen Gezond.
In wijken zoals de Hambaken waar de sociaal-economische status van veel inwoners een stuk lager ligt dan in andere wijken zien we namelijk ook op het gebied van gezondheid een grote achterstand. Heel veel thema’s grijpen daarop in zoals hoe je bijvoorbeeld de buitenruimte inricht, wat je kunt besteden aan je (gezonde) eten en of je überhaupt voldoende geld hebt om te kunnen gaan sporten. Programmaleider Deniz Ozkanli van de gemeente Den Bosch lichtte het programma toe en vertelde waarom het zo van belang is om dit samen met bewoners te doen. Ook initiatiefneemster Wafae Zougari van Hambaken Doet en Youssef Noudri van Hambaken Connect vertelden over hun initiatieven en wat er in hun beleving nodig is in de wijk om op lange termijn ook van de Hambaken een gezonde wijk te maken en vooral hoe we dit samen met de bewoners gaan doen. De bewoners gaven vele ideeën mee. Van suggesties om grof vuil op te halen omdat dat in de Hambaken echt een groot probleem is dat ook voor gezondheidszorgen zorgt tot het breed kijken naar ook de woningbouw in de wijk en bijvoorbeeld de problematiek rondom schimmelwoningen. Op 14 mei spreekt de gemeenteraad over het voorstel Samen Gezond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant