Afbeelding

Festivalkleding tips voor dames en heren

Partner content 147 keer gelezen

Als je een festival gaat bezoeken, dan hoop je natuurlijk dat het mooi weer is. Maar het kan ook wel eens wat kouder zijn of een keer regenen. Of het kan ineens te warm zijn en wat dan? Je moet er dan voor zorgen dat jij de juiste kleding draagt. Daarom geven wij je graag een paar tips, zodat je voor ieder festival op de juiste manier gekleed bent. Lees het op je gemak door en dan ga jij nog meer van een festival genieten dan voorheen.  

Alle tips op een rijtje
Kies je eigen festival kleding die je wil dragen. Dit is namelijk het moment om de juiste outfit te kiezen en dat begint hier. Je moet even nagaan waar je heen gaat. Dol op pianomuziek of liever wat meer dansmuziek? Is het binnen of buiten? Als je buiten bent en je danst veel, dan heb je het snel warm, maar je koelt ook snel af. Daarom is de kleding die je draagt van groot belang. We hebben daarom een paar tips voor je om de juiste festivalkleding te kiezen:

-             Zorg ervoor dat je laagjes kleding draagt. Je weet namelijk nooit of dat het gaat regenen of dat de zon schijnt. Je moet op alles zijn voorbereid en kies dan een shirt met een vest of met een jasje. Je kunt dan het jasje uit doen als het te warm is en aandoen als het even frisser is of gaat regenen.

-             Zorg dat je altijd een regenjas of een waterdichte jas bij je hebt. Kies dan wel een lichtgewicht jasje, zodat je het eenvoudig in een tas kunt doen als je hem niet nodig hebt.

-             Je hebt niet altijd zin om laarzen aan te doen, maar als het festival in een weiland is en het heeft veel geregend, dan is het toch wel een betere optie. Zorg er dan wel voor dat je warme sokken aan hebt en lekker in beweging blijft.  

-             Waar je ook naar toe gaat, je moet zorgen dat je altijd een paar extra droge sokken hebt. Als het ineens regent en je krijgt natte sokken, dan krijg je al snel koude voeten en dan warm je niet snel meer op. Draag daarom altijd droge sokken bij je en wissel ze om als ze nat zijn geworden.

-             De mooiste kledingstukken moet je natuurlijk niet aan doen naar een festival. Je wil genieten en lol maken, als je dan een keer eten of drinken knoeit, wil je je geen zorgen hoeven maken over je outfit. Kies daarom kleding waarin je je fijn voelt en die ook vies mag worden (en tegen een stootje kan).

-             Zorg dat je een pet of hoed hebt voor als het erg warm is. Zo kun je je hoofd beschermen tegen de zon. De zon kan namelijk erg krachtig zijn en je wil niet verbranden. Daarom moet je op tijd maatregelen nemen en je hoofd kunnen beschermen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant