De Bossche drag royalty Maybe Boozegeoisie.
De Bossche drag royalty Maybe Boozegeoisie. Foto: Sas Schilten

Trouwen voor een dag en meer tijdens PRIDE-maand bij Huis73

Human Interest 224 keer gelezen

DEN BOSCH | Word onecht in de echt verbonden door een ambtenaar van de ‘niet-zo-burgerlijke stand’. Trouw met wie je maar wil in een korte, ontroerende of juist hilarische ceremonie. Het kan op zaterdag 11 en zondag 12 juni in Vught en Den Bosch als onderdeel van een nog diverser programma in het kader van de PRIDE-maand bij Huis73.

Wanneer voel je je vrij? Wanneer ben je trots op jezelf? Huis73 viert de veelkleurigheid en nodigt je uit jouw vlag of tas te ontwerpen. Ook in Vught staat naast ‘Trouwen voor een dag’ nog meer op het programma. In de schrijfworkshop ‘Hier ben ik’ ga je op zoek naar jouw unieke persoonlijkheid. Onder begeleiding van een professionele schrijfdocent komt jouw authentieke verhaal tot leven. 

Transmissie

Tijdens de voorstelling ‘Transmissie’ nemen twee jonge mannen - elk in een andere fase van hun transitie - je mee in hun gedachten, hun afwegingen, hun angsten en niet te vergeten hun trots. Ze spelen geen geregisseerd verhaal, maar delen hun persoonlijke ervaringen met het publiek. Vervolgens gaat Anja van Hout van COC Noordoost-Brabant in gesprek met Maybe Boozegeoisie, een Bossche drag royalty die het absurdistische karakter van drag combineert met serieuze zaken als inclusiviteit.

Ben jij al nieuwsgierig geworden? Kun je je er al iets bij inbeelden of juist helemaal niet? Kom trouwen, schrijven, luisteren en meepraten tijdens deze bijzondere evenementen in de PRIDE-maand van Huis73.

Schrijfworkshop

Op woensdag 8 juni van 15.00 tot 17.45 uur wordt in Bibliotheek Vught (DePetrus) de schrijfworkshop ‘Hier ben ik’ gegeven. Tickets kosten 2,50 euro en zijn te bestellen via huis73.op-shop.nl.

Voorstelling

Op donderdagavond 9 juni van 19.30 tot 21.00 uur is Bibliotheek Vught (DePetrus) het decor voor de voorstelling Transmissie + Drag. Entree is gratis, wel vooraf reserveren via huis73.op-shop.nl.

Workshop

Maak op vrijdag 10 juni van 15.30 tot 17.30 uur je eigen Pride-vlag (of tas) bij Huis73 Den Bosch (Hinthamerstraat). Tickets kosten 5 euro. Bestellen via huis73.op-shop.nl.

Trouwen voor een dag

Op zaterdag 11 juni van 12.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Vught (DePetrus) en op zondag 12 juni van 12.00 tot 15.00 uur in Huis73 Den Bosch (Hinthamerstraat) is het mogelijk om te trouwen voor een dag. Iedereen is van harte welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: www.huis73.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant