Van 19 tot en met 28 augustus kun je weer genieten van de Bossche kermis.
Van 19 tot en met 28 augustus kun je weer genieten van de Bossche kermis. Foto: Sandra Peerenboom

Krant gemist? Download hier de kortingsbonnen voor de Bossche kermis

Human Interest 729 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 19 tot en met 28 augustus kun je weer genieten van de Bossche kermis. Wethouder Ufuk Kâhya: “Het is geweldig dat de kermis weer terug is op de oude, vertrouwde locatie in de binnenstad van Den Bosch. Met ruim 50 attracties en kramen is het de gezelligste familiekermis van Nederland. Waar iedereen, jong en oud, tien dagen lang van harte welkom is”.

Op de Bossche kermis draait het nog écht om de kermis. Aan snelheid geen gebrek in de Break dance en Turbo Polyp. En ook aan de durfallen die van hoogtes houden is gedacht. Kom zweven en genieten van het uitzicht op wel 60 meter hoogte in de attractie ‘Around the World’. En voor wie houdt van de klassiekers zijn er natuurlijk de draaimolen, grijpkranen en botsauto’s. Tussen alle attracties door kun je genieten van suikerspinnen, wafels, poffertjes en nog veel meer lekkers.

Opening

Op vrijdag 19 augustus om 19.00 uur opent wethouder Ufuk Kâhya officieel de kermis. Het programma start met een spectaculaire voorstelling van Desalles Variété Presents, een productie van Jack Houben. Wil je erbij zijn? De opening vindt plaats op de Markt ter hoogte van de draaimolen, tussen het standbeeld van Jeroen Bosch en het Puthuis.

Prikkelarme kermis

In ’s-Hertogenbosch willen we dat iedereen van de kermis kan genieten. Daarom is er op zaterdag 27 augustus tussen 13.30 en 14.30 uur ook een prikkelarme kermis. Een kermis waarbij de lichten worden gedoofd, het geluid zachter wordt gezet en de draaisnelheden waar mogelijk aan worden gepast. Mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen kunnen dan ook genieten van de kermis.

Extra kinderprogramma

Naast alle attracties is er voor de kleine bezoekers nog een leuk extra programma. Op zondag 21 augustus ontmoet je rond 15.00 uur een levensechte Dinosaurus op de kermis. Woensdag 24 augustus kun je op de foto met Bing, het lievelingskonijn van menig peuter. Woensdag 24 en zaterdag 27 augustus laat kermisclown Desalles zijn ballonkunsten en goocheltrucs zien. Zondag 28 augustus kun je tussen 14.00 en 17.00 uur gratis glittertattoo’s laten zetten en schminken voor het Stadhuis én komt Paw Patrol om 15.00 uur langs voor een meet en greet.

Kortingsbonnen downloaden

En heb jij de kermispagina’s mét kortingsbonnen in de Bossche Omroep van deze week al gezien? Zo niet, dan kun je de kortingsbonnen ook downloaden en uitprinten via de volgende link: https://assets.citynavigator.nl/kuma-visit-denbosch/uploads/media/62fb51e20718e/kortingsbonnen-bossche-kermis-2022.pdf.

Uit de krant