Copernikkel, een bijzondere plek in een bijzondere wijk.
Copernikkel, een bijzondere plek in een bijzondere wijk.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 471 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze nieuwe rubriek bieden wij samen met Goede Doelen ’s-Hertogenbosch deze lokale organisaties een podium.

Midden in het winkelcentrum van Boschveld huist Copernikkel. Daar zijn allerlei wijkinitiatieven en buurtgroepen onder dak. Het is een broedplaats van ideeën, plannen en wensen. Alle bewonersinitiatieven die bij Copernikkel een thuis vinden hebben een aanpak die past bij de wijk, de Boschveld-manier, gebaseerd op gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect. Zelf aanpakken en zelf verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen meedoen, maar samen de ‘tent’ draaien. Elkaar ontmoeten en leren kennen is de rode draad.

Cor Unum maakt met hoofd, hart en ziel keramische producten, niet voor geld, macht of status, maar uit liefde voor het ambacht. Dit geeft het centrum een enorme (veer)kracht. Cor Unum heeft zich ontwikkeld tot een keramisch centrum waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, reïntegranten, studenten en vormgevers samen werken. Samen met de vrijwilligers koesteren zij een ambitie: het produceren en in de markt zetten van mooie keramische producten. Bij Cor Unum wordt overigens ook niets verspild en zo veel mogelijk hergebruikt.

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het compleet overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Cor Unum werkt met hoofd, hart en ziel.

Uit de krant