Bevrijdingsdag, 5 mei, wordt door Amnesty Brabant gevierd met een sponsorwandeltocht.
Bevrijdingsdag, 5 mei, wordt door Amnesty Brabant gevierd met een sponsorwandeltocht. Foto: Amnesty Brabant

Wandelen voor vrijheid

Human Interest 402 keer gelezen

Bevrijdingsdag, 5 mei, wordt door Amnesty Brabant gevierd met een sponsorwandeltocht. Met oorlogen in Oekraïne, Gaza en andere brandhaarden in de wereld prijzen we ons gelukkig dat we in vrede in een vrij land leven. Dit jaar lopen de deelnemers op zondag 5 mei vanuit Eindhoven en Gemert naar Museum Bevrijdende Vleugels in Best.

In Eindhoven is de start tussen 09.00 uur en 10.30 uur bij de ‘Flying Pins’, net buiten het Centraal Station. Via het Dommeldal, Son en Breugel en de Sonse bossen lopen de deelnemers naar museum Bevrijdende Vleugels. Vanuit Eindhoven is ook de mogelijkheid om naar het museum te fietsen. Vertrek om 10.30 uur vanaf de ‘Flying Pins’. De afstand bedraagt 17 kilometer.

In Gemert is vertrek tussen 07.30 uur en 09.00 uur vanaf de Velt-tuin Heerlijck Hopveld aan de Hopveld 21. Via Beek en Donk, Mariahout en Son en Breugel wandelen de deelnemers naar het museum. Er is tussen 10.00 en 10.30 uur een tussenstop in Mariahout, met de mogelijkheid hier te stoppen of aan te sluiten. De totale afstand is 22 kilometer.

Het doel van de tocht is in de eerste plaats om actief de vrijheid te vieren met een mooie en gezellige wandeltocht door het Brabantse platteland. Daarnaast vraagt Amnesty Brabant de wandelaars en fietsers een mooi bedrag te doneren aan het werk van Amnesty International. Amnesty Brabant hoopt op veel deelnemers die met elkaar, op een sportieve manier, de vrijheid willen omarmen, met een mooie opbrengst voor het goede doel. Heb je interesse? Hier vind je meer informatie en kun je de route downloaden.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant