Een eerdere wilde groenten en eetbare bloemen- en kruidenwandeling.
Een eerdere wilde groenten en eetbare bloemen- en kruidenwandeling.

Eetbare bloemen- en kruidenwandeling in Den Bosch

Human Interest 251 keer gelezen

Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber houdt weer een ‘Wilde groenten en eetbare bloemen- en kruidenwandeling’ op zaterdag 11 mei door het centrum van Den Bosch. Deelnemers kunnen de stad eens op een heel andere wijze ervaren en kennismaken met de eetbare natuur. 

Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon ‘eten’ blijft maken, het eten ligt als het ware voor het oprapen, ook in de binnenstad. Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze planten en kruiden vinden, waar moeten we op letten, wat kunnen we nu wel eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Welke planten zijn voedzaam en geneeskrachtig, wat moet ik met moerasspirea en met klaver? Welke boombladeren zijn eetbaar, heeft u wel eens van dennennaaldenthee gehoord?

De wandeling voert onder meer langs ‘het water en Vuur-terrein’, Citadel, Pelssingel, Prins Hendrikpark.
Tijdens de twee uur durende wandeling begint om 14.00 uur bij de Wilhelminabrug aan de St. Janssingel/Visstraat (verzamelpunt: tegenover Jumbo). Deelname kost 5 euro per persoon, kinderen 2,50 euro. Aanmelden verplicht per email: Jlfaber@hetnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant