Bezoek van 22 januari tot en met 13 februari de groepsexpositie Think Tank in galerie Ruby Soho in Den Bosch.
Bezoek van 22 januari tot en met 13 februari de groepsexpositie Think Tank in galerie Ruby Soho in Den Bosch. Foto: Ruby Soho

Nieuwe Bossche galerie Ruby Soho opent met groepsexpositie ‘Think Tank’

Kunst en cultuur 233 keer gelezen

DEN BOSCH  |  Vanaf zaterdag zijn de door tekst en typografie gedreven werken van acht kunstenaars te zien in de groepshow ‘Think Tank’ van de nieuwe Bossche galerie Ruby Soho. 

De one sentence fictions van Paul Segers lezen als dystopische verslagen. Het zwart-witte lijnenspel van Guido de Boer lijkt een doolhof van letters waar van alles in te ontdekken is. Jeroen Erosie zijn doeken met brutalistische vormen ogen als letters, maar zijn het dat ook? Alle kunstenaars in de groepshow Think Tank gebruiken schrift, typografie, tekst of (abstracte) lettervormen als gereedschap en uitgangspunt in hun werk. Dit levert een unieke combinatie op van zowel krachtige statements als experimentele herhalingen. Opening: zaterdag 22 januari van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie loopt nog tot en met 13 februari. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak.

Over Ruby Soho

Ruby Soho is de galerie en projectruimte van Casper Herselman (ATTAK) en gevestigd in de voormalige portierswoning van de iconische Willem II Fabriek in Den Bosch. De galerie is een platform waar hedendaagse kunst, tegenculturen, esthetiek en activisme samenkomen en ontdekt kunnen worden.

Uit de krant