In de 'Actieve Huiskamer' kunnen senioren onder professionele begeleiding binnen hun mogelijkheden bewegen.
In de 'Actieve Huiskamer' kunnen senioren onder professionele begeleiding binnen hun mogelijkheden bewegen. Foto: Olaf Smit

Hockeyclub en Rabobank laten heel ‘s-Hertogenbosch bewegen

Verenigingen 406 keer gelezen

Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch en Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken verlengen het maatschappelijk partnership voor de komende twee jaar. Samen werken zij verder aan de gezamenlijke ambitie om jong én oud in ’s-Hertogenbosch de mogelijkheid te geven om te bewegen.

Rob Almering, voorzitter Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch, vertelt: “Wij hebben mede dankzij de gemeente een prachtige sport infrastructuur en zijn sterk in het organiseren van sport en spel. Wij willen dat niet alleen ten goede laten komen aan onze leden, maar aan alle Bosschenaren. Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. En als je het samen doet, is het ook goed voor de gemeenschapszin. Maar er wordt te weinig bewogen in Nederland. Wij zetten met plezier een stap extra om de drempels te verlagen. Daarbij maken we koppelingen met andere maatschappelijke organisaties, de lokale overheid én het bedrijfsleven. Door samen activiteiten te organiseren willen we een waardevolle club zijn. Het is fantastisch dat coöperatieve Rabobank de komende twee jaar participeert in een gezamenlijke aanpak om beweging en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen én houden bij kinderen, jongeren en ouderen.”

Elma Mieras-van Hijum, directeur coöperatieve Rabobank: “Sport speelt een prominente rol in het leven van heel veel mensen en is maatschappelijk van enorm belang. Dat beseffen we en daar willen we ook aan bijdragen. Dat gaat veel verder dan sponsoring met een zak geld. Het gaat juist niet alleen om financiën, maar zeker ook om onze kennis en ons netwerk. Als coöperatieve bank geloven we in de kracht van coalities. Het samen doen en oog hebben voor elkaars belangen, dat is de manier om samen tot een succes te komen. En als Rabobank zijn wij en willen wij die ‘vereniger’ zijn. In de samenwerking met de Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch richten wij ons dan ook op het vormen van die coalities en zetten we in op onze gezamenlijke ambitie om sporten, of eigenlijk bewegen, voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.”

Speciaal voor de maatschappelijke ambities binnen Hockeyclub ’s-Hertogenbosch is voor de jeugd de hulp ingeroepen van clubkadercoach Jacques Brinkman. Zijn werkzaamheden strekken zich uit van de velden van HC ’s-Hertogenbosch tot aan de schoolpleinen en wijken in de omgeving. Hij is een fervent voorstander van sport als een middel voor positieve verandering en ziet het als een krachtige uitlaatklep voor alle leeftijden. Door kinderen actief te betrekken bij sport, ook buiten hun directe woonomgeving, helpt hij hen om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen en positieve sociale interacties aan te gaan. Dit werk wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van lokale autoriteiten en sponsoren, waaronder de Rabobank, die de waarde van deze initiatieven erkennen en ondersteunen.

Twee belangrijke activiteiten worden door deze samenwerking mogelijk gemaakt. Ten eerste de ‘Actieve Huiskamer’, die iedere maandag plaatsvindt op het complex aan de Oosterplasweg in samenwerking met Farent en ’S-PORT. Senioren worden uitgedaagd om, onder professionele begeleiding, binnen hun mogelijkheden te bewegen. Hiernaast speelt het sociale aspect een grote rol; samenkomen, ontmoeten en genieten van een gezamenlijke lunch met versbereide soep. Meedoen of meehelpen? Mail naar clubmanager@Hcdenbosch.nl

Het tweede project is ‘Sportief Ontdekken’. Dit is een samenwerking met lokale scholen, gemeente en andere partners. Hierbij richt de club zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl onder alle kinderen, en specifiek kinderen uit de aandachtswijken. Door een combinatie van hockeyclinics op en rond scholen, workshops onder andere over gezonde voeding en nieuwe sporten, streeft Sportief Ontdekken naar het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals teamwork, doorzettingsvermogen en discipline. Kinderen kunnen zich aanmelden op www.hcdenbosch.nl/sportief-ontdekken.

Elma Mieras-van Hijum (Rabobank) en Rob Almering (HC Den Bosch) ondertekenen de nieuwe overeenkomst.
In de 'Actieve Huiskamer' kunnen senioren onder professionele begeleiding binnen hun mogelijkheden bewegen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant