Foto van het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix tijdens een eerder optreden.
Foto van het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix tijdens een eerder optreden. Foto: Ben Nienhuis

Bachs Himmelfahrts-Oratorium in Grote Kerk in Den Bosch

Verenigingen 147 keer gelezen

Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van gastdirigent Ramon van den Boom voert op zaterdag 11 mei vanaf 17.00 uur Bachs Himmelfahrts-Oratorium (BWV 11) uit in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 20 in Den Bosch.

Bach componeerde zijn ‘Oratorium Festo Ascensionis Xsti‘ voor Hemelvaartsdag 1735. Naast dit Oratorium krijgt de bezoeker ook een gevarieerd programma voorgeschoteld met een instrumentaal werk van Georg Philipp Telemann en de aria nr. 5 ‘Der Glaube schafft der Seele Flügel’ uit de cantate ‘Wer da gläubet und getauft wird’ (BWV 37). Jamie de Goei opent het concert op het monumentale Bätz orgel met een compositie van Georg Böhm en sluit het concert af met een werk van Georg Friedrich Händel.

Internationale solisten

Aan deze nieuwe editie van ‘Bach op Zaterdag’ verlenen ook een aantal internationale solisten hun medewerking: de Spaanse sopraan Yulietta Quevedo, countertenor Simon Heerze, de Noorse tenor Henrik Enger Holm en de uit Scotland afkomstige bariton James Quilligan.

Aanvang concert om 17.00 uur. Entree kost 12 euro per persoon. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website: www.bachopzaterdag.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant