Tessie de Laat (foto) is projectleider EHBO van het Rode Kruis district Brabant-Noord.
Tessie de Laat (foto) is projectleider EHBO van het Rode Kruis district Brabant-Noord. Foto: Peter Brekelmans

Financiële tegemoetkoming voor EHBO-cursussen

Verenigingen 184 keer gelezen

Het Rode Kruis district Brabant-Noord heeft een bijdrage ontvangen uit een nalatenschap. Deze schenking stelt het Rode Kruis in staat bijzondere initiatieven te ontplooien. Daarom doet Tessie de Laat, projectleider EHBO van het Rode Kruis district Brabant-Noord, een oproep aan Bossche verenigingen en scholen die interesse hebben in EHBO-cursussen of herhalingslessen om zich te melden. Want door deze donatie is het mogelijk alle EHBO-cursussen financieel tegemoet te komen.

De Laat: “Wij zijn erg dankbaar voor deze gift. Dit doen we door onze EHBO- en reanimatiecursussen met een financiële tegemoetkoming aan verenigingen en scholen aan te bieden. De cursussen geven we in het Rode Kruis-gebouw in Den Bosch, maar kunnen ook op locatie plaatsvinden. Alle cursussen worden verzorgd door enthousiaste, Rode Kruis-gecertificeerde EHBO-instructeurs. We hebben een groot cursusaanbod, variërend van een korte reanimatiecursus, een cursus EHBO voor sporters en een workshop eerste hulp aan baby’s en kinderen, tot een uitgebreide driedaagse EHBO-cursus. Of je nu lid bent van een sportvereniging of werkt in de kinderopvang of op een basisschool, in ons cursusaanbod is voor elk wat wils. De voorwaarde die gesteld wordt, is een minimale groepsgrootte van negen personen. Indien gewenst bieden we zelfs cursussen op maat voor jouw gezelschap aan.”

In veel organisaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers) opgeleid. Zij weten hoe ze eerste hulp kunnen verlenen, hoe ze een brand kunnen blussen en hoe een pand ontruimd moet worden. Echter is er niet altijd een BHV’er aanwezig. Daarom kan het zinvol zijn om meerdere medewerkers of vrijwilligers levensreddende vaardigheden bij te brengen en hen een EHBO-cursus te laten volgen. Door gebruik te maken van de gelden uit het legaat, kan het Rode Kruis nu alle cursussen met een aanzienlijke korting aanbieden. De Laat vervolgt: “Zelfs als je al in het bezit bent van een EHBO-diploma of je bent Oranje Kruis-gecertificeerd, kun je terecht bij het Rode Kruis in Brabant-Noord. Samen met jouw organisatie kijken we naar de mogelijkheden over het volgen van een herhalingsles voor jouw groep. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en bieden we diverse cursussen aan, die we met middelen vanuit het legaat financieel tegemoet kunnen komen.”

Wil je reageren op de oproep of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Tessie de Laat: 085-0645749 of tdelaat@redcross.nl. Het Rode Kruis in Den Bosch is onderdeel van het Rode Kruis District Brabant-Noord. Kijk voor meer info op www.rodekruis.nl/brabant-noord, bel met 085-0645749, os stuur een mailtje naar brabantnoord@rodekruis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant