Waarnemend bestuurder Will Simons van Zayaz en algemeen directeur Marc Hoedemakers ondertekenen de overeenkomst.
Waarnemend bestuurder Will Simons van Zayaz en algemeen directeur Marc Hoedemakers ondertekenen de overeenkomst. Foto: Woningcorporatie Zayaz

Zayaz en Hoedemakers ondertekenen overeenkomst voor bouw van 17 energiezuinige sociale huurwoningen

Wonen 411 keer gelezen

ROSMALEN | Woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers bouw en ontwikkeling ondertekenden afgelopen week een overeenkomst voor de bouw van 17 grondgebonden nieuwbouw woningen. De woningen worden gebouwd in De Groote Wielen in Rosmalen. Waarnemend bestuurder Will Simons van Zayaz en algemeen directeur Marc Hoedemakers tekenden de overeenkomst.

De woningen maken deel uit van een groter plan van Zayaz voor de bouw van in totaal 71 energiezuinige sociale huurwoningen in de periode van 2018 tot 2024. Hoedemakers neemt met de overeenkomst de opdracht aan van Zayaz om de laatste 17 woningen van dit plan te realiseren. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen.

Start bouw en toewijzing woningen

De woningen worden gebouwd in de buurt Parktuinen van wijk De Lanen in De Groote Wielen. De naam van de straat waaraan de woningen worden gebouwd is Ultramarijn. De bouw van de woningen start in april en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2024. De woningen worden vanaf dit voorjaar aangeboden voor verhuur via WoonService Regionaal.

Over Hoedemakers

Sinds 2018 werkt Hoedemakers als ontwikkelende bouwer fasegewijs aan de realisatie van ruim 350 woningen in De Lanen. Waaronder, in samenwerking met Zayaz, sociale huurwoningen. Hoedemakers zorgt samen met alle partners voor een prettig, divers woningaanbod dat past bij uiteenlopende woonwensen en budgetten. Zowel in de koop- als in de huursector.

Over Zayaz

Als woningcorporatie huisvest Zayaz ruim 30.000 mensen in meer dan 13.000 woningen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken wil Zayaz mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Samen met alle partners werkt woningcorporatie aan goed wonen voor de alsmaar groeiende doelgroep. Dat zijn huishoudens in ‘alle soorten en maten’. Het vertrekpunt is altijd: een eigen woning, een eigen plek.

Uit de krant