Jochem Kromhout van Boschgaard, de Bossche woonwethouder Pieter Paul Slikker en Jurgen Artz van Zayaz leiden Mohammed Chahim (tweede van rechts) rond bij dit unieke project.
Jochem Kromhout van Boschgaard, de Bossche woonwethouder Pieter Paul Slikker en Jurgen Artz van Zayaz leiden Mohammed Chahim (tweede van rechts) rond bij dit unieke project.

Europarlementariër bezoekt woonproject Boschgaard in Den Bosch

Wonen 266 keer gelezen

Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA) heeft op donderdag 9 mei, de Dag van Europa, het collectief woonproject Boschgaard in Den Bosch bezocht. Jochem Kromhout van Boschgaard, de Bossche woonwethouder Pieter Paul Slikker en Jurgen Artz van Zayaz leiden Chahim rond bij het unieke project: van kraakpand naar bewonerscoöperatie met steun van woningbouwcorporatie Zayaz en de gemeente. 

Jochem Kromhout van Boschgaard, de Bossche woonwethouder Pieter Paul Slikker en Jurgen Artz van Zayaz leidden Chahim rond bij het unieke project. Bij Boschgaard wordt het oude buurthuis de Patio via gezamenlijke zelfbouw omgebouwd tot 19 sociale huurappartementen met 90% hergebruikt materiaal voor en door bewoners zelf. De sterke connectie die Boschgaard heeft met de buurt krijgt vorm door het inrichten van een eigen buurthuis. De coöperatieve vorm van het project, de sociale aspecten en duurzaamheid staan centraal tijdens het bezoek. 

Mohammed Chahim is in het Europees Parlement woordvoerder energietransitie en klimaatbeleid. Vanuit zijn inzet op sociaal klimaatbeleid, lagere energieprijzen en gezonde natuur is hij bijzonder geïnteresseerd in het Bossche bouwproject waar hergebruik van materiaal, betaalbaar wonen, gebruik van zon, regen en aardwarmte gecombineerd wordt met een sociale doelstelling - via het wijkcentrum en de buurtmoestuin. 

Chahim: “De bewoners van Boschgaard zijn pioniers als het gaat om betaalbaar, sociaal én duurzaam wonen. Het project is uniek in Nederland. Dan loop je dus tegen tal van regels aan die circulair en sociaal bouwen niet helpen maar in de weg zitten. Ik wil graag helpen dat voor zulke actieve en betrokken mensen in de toekomst eenvoudiger te maken.’

Europarlementariër Mohammed Chahim in gesprek met Jochem Kromhout van Boschgaard.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant