Groepsfoto van de topsport afdeling Acrobatische Gymnastiek van Flik-Flak uit Den Bosch.
Groepsfoto van de topsport afdeling Acrobatische Gymnastiek van Flik-Flak uit Den Bosch.

Overtuigende seizoenstart voor Acro Flik-Flak uit Den Bosch

Overige sport 855 keer gelezen

DEN BOSCH | Een aantal jonge sporters komt dit seizoen voor de eerste keer uit voor de afdeling Acrobatische Gymnastiek van Flik-Flak. De sporters reizen vijf keer per week vanuit heel Nederland naar Den Bosch met als doel zich te kwalificeren voor het NK en op termijn namens Flik-Flak voor Nederland uit te komen op het EK en WK.

Tijdens de regiokampioenschappen in januari in Bocholtz wonnen alle drie de deelnemende teams van de topsport afdeling Acrobatische Gymnastiek van Flik-Flak hun eerste gouden medaille. Op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen van 12 februari deden alle vijf de teams mee en behaalden daar vier keer goud en een keer zilver. Op 19 februari was de laatste wedstrijd voor de junioren- en jeugdteams voor de plaatsingswedstrijd voor het NK in Leek op 19 maart. Tijdens de Valentijnscup in Oosterwolde behaalde de twee jeugdteams allebei voor beide oefeningen de gouden medaille. De juniorenteams gingen met twee keer zilver en een keer brons naar huis. 

Het seniorenteam van Acro Flik-Flak zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de World Cup wedstrijd in Portugal van 10 tot en met 12 maart. De eerste internationale wedstrijd waar de jeugd- en juniorenteams aan deelnemen, is het Flanders International Acro Cup (FIAC) in Puurs (België) dat wordt gehouden van 6 tot 9 april.
Kijk voor aanvullende informatie op www.flik-flak.nl/sport/acro.

Uit de krant