HC Den Bosch heeft zondagmiddag met maar liefst 11-1 gewonnen van hekkensluiter MMHC Voordaan uit Groenekan.
HC Den Bosch heeft zondagmiddag met maar liefst 11-1 gewonnen van hekkensluiter MMHC Voordaan uit Groenekan. Foto: Henk van Esch

Monsterzege Heren 1 HC Den Bosch thuis tegen Voordaan

Overige sport 703 keer gelezen

DEN BOSCH | Er viel het afgelopen weekend genoeg te juichen voor de fans van HC Den Bosch. Heren 1 haalde zondagmiddag in eigen huis met maar liefst 11-1 uit tegen MMHC Voordaan en Dames 1 won in Tilburg met 0-2.

Het eerste herenteam schoot zondag uit de startblokken tegen de hekkensluiter. Binnen drie minuten stond het team van coach Marc Lammers al met 3-0 voor. Mede dankzij drie goals van topscoorder Koen Bijen werd het uiteindelijk 11-1. Daarmee heeft HC Den Bosch goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. Zondag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst Schaerweijde uit Zeist. 

Dames 1 verslaat Tilburg

Het eerste damesteam speelde zondag uit tegen Tilburg. Deze Brabantse derby werd uiteindelijk een prooi voor HC Den Bosch dat met 0-2 won. De doelpunten werden gemaakt door Joosje Burg en topscoorder Frederique Matla. Zaterdagmiddag speelt het team van coach Marieke Dijkstra thuis tegen HDM uit Den Haag.

Halve finales Gold Cup

Daarnaast worden deze week ook de halve finales in de Gold Cup gespeeld. Woensdagavond speelt Dames 1 in Amstelveen tegen Pinoké en donderdagavond neemt Heren 1 het thuis op tegen HDM. 

Uit de krant