Hoge Nood is een kritisch project, maar gemeente ’s-Hertogenbosch schuwde het niet het project toch te ondersteunen via Cityboost.
Hoge Nood is een kritisch project, maar gemeente ’s-Hertogenbosch schuwde het niet het project toch te ondersteunen via Cityboost. Foto: Ruben Swart

Tiny house in een dixi maakt verhalen over de wooncrisis los

Wonen 1.101 keer gelezen

DEN BOSCH | Ontwerpcollectief ‘Bedrijf de Liefde’ verzamelt verhalen uit de wooncrisis in het kleinste tiny house van Nederland. Deze “moderne woonoplossing”, zoals de ontwerpers het noemen, is namelijk gebouwd in een dixi. 

Woonkamer, slaapkamer badkamer én keuken - er past meer op één vierkante meter dan je denkt. Met dit opvallende huis(je) vragen 5 jonge makers aandacht voor de impact die de wooncrisis maakt op de inwoners van Den Bosch. “De wooncrisis gaat namelijk niet alleen om harde data, maar vooral ook om mensen”, aldus de initiatiefnemers van het project dat ‘Hoge Nood’ heet. 

In de dixi kunnen bezoekers door te interacteren met het interieur een persoonlijke datavisualisatie creëren. Deze input geeft inzicht in hoe de wooncrisis hen beïnvloedt. Het resultaat wordt door de lens van een deurspion vastgelegd op foto en samen met het verhaal van de bezoeker vereeuwigd in een boek. Dat boek wordt aan het einde van ‘Hoge Nood’ overhandigd aan wethouder Wonen Pieter Paul Slikker. “Zo belanden de verhalen van gedupeerden op een plek waar er aan structurele oplossingen wordt gewerkt: bij de beleidsmakers.”

Slikker zal Hoge Nood ook openen en wel op donderdag 28 juli om 13.00 uur op het Amadeiroplein in Den Bosch. Vanaf dat moment is er tot en met zaterdag 30 juli dagelijks open huis tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant