Vrijwilligers van Milieudefensie hebben vandaag actie gevoerd bij het Rabobank-filiaal in het Paleiskwartier.
Vrijwilligers van Milieudefensie hebben vandaag actie gevoerd bij het Rabobank-filiaal in het Paleiskwartier.

Protest Milieudefensie bij Rabobank-filiaal in het Paleiskwartier

Human Interest 638 keer gelezen

DEN BOSCH | Vrijwilligers van Milieudefensie hebben vandaag actie gevoerd bij het Rabobank-filiaal in het Paleiskwartier in Den Bosch, omdat de bank volgens hen nog steeds geen goed klimaatbeleid heeft. De actievoerders namen een groot spandoek mee en hebben een duidelijke boodschap voor de bestuurders van Rabobank. “De tijd van wachten is voorbij, we willen groene klimaatplannen zien. De klimaatcrisis wacht niet”, zegt Charles Cox.

De vrijwilligers kwamen voor Milieudefensie in actie, omdat het klimaatbeleid van de Rabobank volgens hen nog niet in lijn is met het Akkoord van Parijs. De bank moet hiervoor al zijn uitstoot in 2030 met minimaal 45% hebben verminderd. Cox: “Wetenschappers waarschuwen al langer dat de fossiele weg, die deze bank ook bewandelt, doodloopt. Daarom staan we nu bij hen op de stoep.” Er werd binnen ook een brief aan de filiaalmanager afgegeven. 

Verantwoordelijkheid nemen

Milieudefensie maakte onlangs bekend dat ze ING voor de rechter slepen in een nieuwe klimaatzaak, omdat de bank net als Rabobank op ramkoers ligt met het klimaat. “Dat betekent niet dat het bestuur van Rabobank achterover kan gaan leunen, want wat voor ING geldt, geldt ook voor andere grote vervuilers die hun klimaatplan nog niet in lijn met de Parijsdoelen hebben”, zegt Cox.

Milieudefensie gaat door

De vrijwilligers benadrukken dat het niet bij deze actie blijft als de bank niet snel een groene koers gaat varen.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant