Vier jongeren zijn de gezichten van de documentaire The Zer00’s. Op de foto van links naar rechts Eva, Jesse, Aimee en Bridget.
Vier jongeren zijn de gezichten van de documentaire The Zer00’s. Op de foto van links naar rechts Eva, Jesse, Aimee en Bridget. Foto: Vera Müller

Jonge Bosschenaren in de hoofdrol in Cityboost docu

Kunst en cultuur 176 keer gelezen

DEN BOSCH | Er zijn niet veel jongeren die zelf een documentaire maken, laat staan dat deze vervolgens in een echte bioscoop vertoond wordt. Voor de 21-jarige Vera Müller is het een droom die werkelijkheid wordt. 

In 2018 prikkelde er iets bij Vera: een drang om gepassioneerde jongeren een voetstuk te geven en zo het geluid van gen Z te laten horen. Door Vera’s doorzettingsvermogen en begeleiding van Cityboost schittert haar zelfgemaakte documentaire drie jaar later op het witte doek van de Verkadefabriek. In de documentaire ‘The Zer00’s’ volgen we vier Bossche jongeren die zichzelf proberen te vinden in het jaar dat ze 18 worden.
Een idee naar een 80 minuten durende documentaire omzetten is nogal wat voor een jonge student, hoe krijg je dat voor elkaar? Buiten haar eigen gedrevenheid om heeft Vera haar project kunnen realiseren dankzij Cityboost, een platform dat in ideeën en projecten voor en door (Bossche) jongeren investeert en ze daarbij ook begeleidt. Vera’s idee en Cityboost waren een perfecte match. Voor Vera was de combinatie tussen studie en aan de documentaire werken uitdagend, maar omdat ze er gelukkig niet alleen voor stond, is het haar toch maar gelukt.

The Zer00’s is op dinsdag 20 juli in première gegaan in de buitenbioscoop van de Verkadefabriek.

Uit de krant