In de voorstelling 'Skiing Odyssey' van The Trick Brothers ontmoet je twee fanatieke skiërs die tijdens hun afdaling objecten tegenkomen, maar vooral zichzelf en elkaar. (Foto: Misha Holbikova)
In de voorstelling 'Skiing Odyssey' van The Trick Brothers ontmoet je twee fanatieke skiërs die tijdens hun afdaling objecten tegenkomen, maar vooral zichzelf en elkaar. (Foto: Misha Holbikova)

Kom ook gratis genieten van Theaterfestival Boulevard 2022

Kunst en cultuur 396 keer gelezen

DEN BOSCH | Mensen met een kleine beurs opgelet! Ook in dure tijden zit je bij Theaterfestival Boulevard op de eerste rij. Geniet van gratis theater, dans, muziek en meer. Dit jaar kun je gewoon weer aanwaaien. Bekijk het complete ‘programma-voor-nop’ op de website: festivalboulevard.nl/gratis.

In het Zuiderpark tref je een openluchttheater met veel gratis toegankelijke voorstellingen. Ontdek deze combi’s van theater, dans, circus en performance voor de hele familie. Deze voorstellingen vinden plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 én van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus.

Programma Zuiderpark

Begin meteen op donderdag 4 augustus (om 14.00 en 19.30 uur) met ‘The Grannies’ van Bill and Fred productions. Volgens Bill en Fred eindigt elke leuke ontmoeting met een man in teleurstelling zodra zijn ware karakter tevoorschijn komt. En dus snakken ze naar een held.

Daarna op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus (om 13.30 en 18.00 uur) ‘Zinnig Zuiden’; een jong event van Dukebox, het urban house van Den Bosch. In deze mix van spoken word en dans, improviseren de dansers op de aangereikte klanken en letters van de woordperformers.

En op zaterdag 6 en zondag 7 augustus (om 13.00 en 16.30 uur) kun je gratis komen genieten van ‘The Show Must Go On’. In deze vrolijke ode aan ‘De Poging’ blijven Zinzi en Evertjan hardnekkig proberen om regie te krijgen over verstrengelde ledematen, verknoopte muziekkabels en vervormde gitaar riffs. De voorstelling op 6 augustus om 16.30 uur is mét audiodescriptie!

Bezoek in het laatste weekend (zaterdag 13 en zondag 14 augustus om 14.30 en 19.30 uur) ‘Skiing Odyssey’ van The Trick Brothers. Straattheater uit Tsjechië waarin twee skiërs tijdens hun afdaling objecten tegenkomen, maar vooral zichzelf en elkaar. Leve de zwarte piste van de zelfspot!

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus tussen 14.30 en 19.00 uur kun je in het Zuiderpark mee komen spelen met ‘Het Groot levendig extravaganza bordspel’ (4+). Met zes pionnen als acteurs en een ganzenhoeder als spelleider. Wie is er als eerste bij de finish?

Spelen is van alle leeftijden én lichamen, vinden Schippers & Van Gucht. Speciaal voor Boulevard 2022 ontwikkelen zij ‘Speelveld’ op het festivalterrein waar bezoekers van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 augustus van 14.00 tot 18.00 uur worden uitgenodigd om te spelen. Op het veld bevinden zich zachte objecten die de spelers zelf kunnen plaatsen en verplaatsen. 

Programma Parade

Elf avonden kun je laat dansen in het BLVRD Theater op de Parade in Den Bosch! Op drie doordeweekse avonden gratis en op de andere avonden betaal je 8 euro entree.

Elke stad heeft wel een Johnny: a small town hero. Man van grote verhalen, hartenbreker, superheld. Het vierkoppige Johnny’s Adventures uit Den Bosch volgt zijn spoor. Pop, rock, blues op maandag 8 augustus vanaf 23.30 uur op de Parade.

Benjamin Fro is een Amsterdamse singer-songrapper met gekarteltande teksten over Nederland, de wereld en ‘normaal doen’. Dansbare beats op dinsdag 9 augustus vanaf 23.00 uur op de Parade. Invloeden: Kendrick Lamar, Chance the Rapper, Noname. 500k streams op Spotify.

Kom op woensdag 10 augustus vanaf 23.30 uur genieten van de tintelfrisse electropop met rock’n roll vibe van zangeres/gitarist Minka uit Deventer. Verslavend en dansbaar. Veelvuldig 3FM-gast, Stenders Egotip, supporting act bij Anneke van Giersbergen.

Check het hele programma op de website: www.festivalboulevard.nl/programma.

Uit de krant