Aniek Goeree uit Rosmalen (foto) won tijdens de European Girls’ Olympiad in Informatics 2023 de bronzen medaille.
Aniek Goeree uit Rosmalen (foto) won tijdens de European Girls’ Olympiad in Informatics 2023 de bronzen medaille.

Aniek uit Rosmalen wint eerste Medaille ooit voor Nederland op European Girls’ Olympiad in Informatics

Onderwijs 530 keer gelezen

ROSMALEN | Aniek Goeree uit Rosmalen heeft een bronzen medaille gewonnen op de European Girls’ Olympiad in Informatics 2023 - kortweg  EGOI in Lund (Zweden). De EGOI is de Europese informatica olympiade voor meisjes op de middelbare school. Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op met behulp van efficiente algoritmes.

In Lund zijn 189 deelneemsters aanwezig uit 50 verschillende landen. De EGOI bestaat sinds 2021 en het is de eerste keer dat Nederland een medaille haalt. Doel van de EGOI is om meer meiden te motiveren voor informatica, om de meiden rolmodellen te geven, en om internationaal vrienden te maken. Een belangrijk onderdeel van de EGOI is dan ook het sociale activiteitenprogramma voor de deelneemsters uit alle deelnemende landen. Aniek Goeree is van plan volgend jaar computer science and mathematics te gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De vier beste meiden uit Nederland mochten mee naar de EGOI. Iris Samtleben heeft een eervolle vermelding gekregen voor haar goede prestaties op de tweede dag. Karina Kovalska en Lenka Huang deden voor het eerst mee en hebben ook een goede prestatie neergezet. Volgend jaar is de EGOI 2024 in Nederland, bij Brainport Eindhoven om precies te zijn. De organisatie is al hard bezig om ook hier een mooi event van te maken.

Team NL.
Team NL.
De vier beste meiden uit Nederland mochten mee naar de EGOI.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant