Ruim 40 bewoners uit de Kelvinstraat, Röntgenstraat, en Ampèrestraat in Den Bosch waren woensdagavond aanwezig op de bijeenkomst van Wijkraad OBB en SP Den Bosch in BBS Boschveld.
Ruim 40 bewoners uit de Kelvinstraat, Röntgenstraat, en Ampèrestraat in Den Bosch waren woensdagavond aanwezig op de bijeenkomst van Wijkraad OBB en SP Den Bosch in BBS Boschveld. Foto:

Bewoners Boschveld eisen beter onderhoud en gezonde huizen

Wonen 434 keer gelezen

Ruim 40 bewoners uit de Kelvinstraat, Röntgenstraat, en Ampèrestraat in Den Bosch waren woensdagavond aanwezig op de bijeenkomst van Wijkraad OBB en SP Den Bosch in BBS Boschveld. Zij kwamen daar samen om woningcorporatie Zayaz te confronteren met de slechte staat van hun huizen. Daarom kreeg Zayaz ruim 60 handtekeningen aangeboden van bewoners die gezonde en goede huizen willen! 

Toen bewoners van deze straten de keuze kregen of hun woningen gesloopt of gerenoveerd moesten worden, kozen zij voor renovatie. Deze is dan ook in 2019 van start gegaan. Maar van verbetering is volgens deze bewoners geen sprake. “Zayaz maakt meer kapot dan dat ze repareren”, zegt Lies cynisch. Kim valt haar meteen bij: “Mijn huis is net een kwekerij van paddenstoelen!” Ook zijn er bewoners die gezondheidsproblemen hebben van de schimmel. Sander van Hasselt, voorzitter van de SP Den Bosch, hoort niet veel nieuws tijdens deze bijeenkomst. “Als SP komen we vaker, te vaak wat ons betreft, in actie voor gezonde huizen. Het is ook niet de eerste keer dat we Zayaz moeten overtuigen dat verbetering nodig is. Ook hoe ze met huurders die hun beklag doen omgaan, is helaas niks nieuws voor ons.”

Zayaz heeft toegezegd voor de zomer met de bewoners in gesprek te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant