Uniek Sporten Brabant laat weer honderden sportdromen uitkomen.
Uniek Sporten Brabant laat weer honderden sportdromen uitkomen. Foto: FOTOSTUDIO#RSP

Honderden sportdromen gaan in vervulling

Overige sport 242 keer gelezen

Uniek Sporten Brabant laat in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan. Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen.

Gedurende vier actieperiodes verspreid over 2024 en 2025 kunnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom toesturen aan Uniek Sporten Brabant. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen of aandoeningen, of het nou gaat om fysieke, geestelijke of mentale problematiek. De sportdroom moet echter wel bijdragen aan een structurele sportmogelijkheid voor de deelnemer en mag geen eenmalige impuls zijn.
Inwoners van Brabant kunnen tot en met 21 april een sportdroom insturen via de speciale actiepagina www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Nadat de inschrijfperiode is gesloten gaan de juryleden van de zeven Uniek Sporten Brabant-loketten met elkaar om de tafel om de winnaars te kiezen. De tweede periode om je sportdroom in te leveren loopt van 1 tot en met 21 november. In 2025 gelden dezelfde actieperiodes.

Het project Sportdromen werd in 2022 gelanceerd met een pilotfase. Door heel Brabant kwamen tientallen dromen in vervulling. Van het volgen van aangepaste zwemlessen, tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Wegens het succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de handen weer ineen. “Met het project geven we Brabanders met een chronische aandoening of beperking de kans om hun sportdroom uit te laten komen”, zegt Luc van Eerd, regio-coördinator Uniek Sporten De Meierij. “Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen. In de pilotfase hebben we gezien dat we in heel Brabant impact hebben kunnen maken op dat gebied. We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen.”

Het BrabantSport Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan inclusiever en vitaler Brabant. Marieke Maas, directeur Maatschappelijk bij BrabantSport, legt uit waarom het BrabantSport Fonds het project Sportdromen opnieuw omarmt. “Dit project heeft als proeftuin al bewezen succesvol te zijn. Brabanders met een beperking of chronische aandoening kwamen meer in beweging. Met deze volgende fase kunnen we nog meer mensen helpen om in beweging te komen.” Kijk voor meer informatie over het project Sportdromen op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen, of mail naar info@unieksportenbrabant.nl.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant