Foto van de langste ontbijttafel van Den Bosch. Zo'n tachtig members van Quiet Den Bosch genoten op zondag 18 februari op uitnodiging van de winkeliersvereniging van de Helftheuvel van een heerlijk ontbijt.
Foto van de langste ontbijttafel van Den Bosch. Zo'n tachtig members van Quiet Den Bosch genoten op zondag 18 februari op uitnodiging van de winkeliersvereniging van de Helftheuvel van een heerlijk ontbijt.

Winkeliers Helftheuvel nodigen Quiet uit voor langste ontbijttafel

Human Interest 3.379 keer gelezen

Waar gewoonlijk de winkelwagentjes door de gangen zoeven, stond op een zondagochtend een lange tafel klaar voor een ontbijt. De winkeliersvereniging van de Helftheuvel Passage had tachtig members van Quiet Den Bosch uitgenodigd om in hun winkelcentrum aan te schuiven aan de langste ontbijttafel van Den Bosch. Een geweldig idee, waarbij iedereen kon genieten van een rijk gevulde tafel.

door Corine Lamers

Gery de Bruin, voorzitter van de winkeliersvereniging, vertelt hoe het idee is ontstaan: “Dit was al langere tijd een wens van mij. Op sociale media zag ik al eens dat winkelcentra in andere steden dit deden. En nu we werken met een nieuw evenementenbureau, konden we dit ook bij ons realiseren. Samen bekeken we hoe we hier uitvoering aan konden geven en bedachten we wie we hiervoor konden uitnodigen. Vervolgens hebben we contact opgenomen met Quiet Den Bosch. Zowel de winkeliersvereniging als ook afzonderlijke winkeliers, waaronder ikzelf, werken al langere tijd met hen samen. Eén keer per kwartaal schenk ik bijvoorbeeld een lingeriesetje uit mijn assortiment aan een van de members. Quiet is een goede organisatie waar ik graag mee samenwerk. Via hen konden we dus tachtig mensen verwelkomen aan onze tafel.”

Zondag 18 februari was het dan zover. Een deel van de overdekte winkelpassage was gezellig ingericht. Een lange tafel met aan weerskanten vrolijk gekleurde stoelen, ingedekt met witte kleden en mooi servies. De bloemist had kleurrijke bloemen neergezet en er stonden vruchtensappen, schalen met fruit, koffie, thee en diverse soorten broodbeleg. De heerlijke geur van vers gebakken broodjes en krentenbollen kwam de gasten tegemoet. Niet alleen de winkeliers van de Helftheuvel droegen hun steentje bij door het sponsoren van producten of met het helpen bij de organisatie. Ook mensen van de gemeente, bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren en de wijkmanager waren aanwezig. Gezamenlijk hielpen ze mee met het uitserveren. Alle gasten zochten een plaatsje aan de dis en er werd over en weer gepraat en vooral ook naar elkaar geluisterd. Er ontstonden nieuwe contacten en er werden interessante gesprekken gevoerd. En dit alles in een fijne sfeer. De muziek van Ar-Jane, de singer-songwriter die zichzelf begeleidde op keyboard, droeg daar zeker ook aan bij.

“Zowel de winkeliers als de genodigden vonden het heel geslaagd”, blikt Gery terug: “Ik heb als voorzitter van de winkeliersvereniging veel e-mailtjes doorgestuurd gekregen van Quiet waarin hun members ons bedankten en hun waardering uitspraken over het feit dat we dit voor hen georganiseerd hadden. Iemand bracht zelfs persoonlijk een kaartje langs bij mijn damesmodezaak. Dat was hartverwarmend. Daar doe je het voor. Zo probeer ik elke dag iemand blij te maken, dat vind ik belangrijk. Ook waren er reacties van winkeliers die nu niet meegedaan hadden, maar een volgende keer graag van de partij zijn.”

Gery beaamt dan ook dat er zeker plannen zijn om dit evenement nog een keer te organiseren: “Gewoon op deze manier, of misschien zou het allemaal nog wel groter kunnen worden? Stel je nu eens voor dat we een ontbijttafel neerzetten die helemaal rondloopt door de passage. Dat wordt dan een tafel van 400 meter lang. Dan kunnen nog veel meer mensen samen genieten. Dat zou wat zijn. Misschien wordt dat dan wel de langste ontbijttafel van Noord-Brabant? Je weet maar nooit.”

Over Quiet Den Bosch

Quiet Den Bosch wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members (mensen die leven in armoede) gesponsorde producten en diensten aan te bieden die ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Alle hulp daarbij is van harte welkom! Voor meer info: quiet.nl/den-bosch/.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant