Man gewond bij gewelddadige woningoverval in Nuland.
Man gewond bij gewelddadige woningoverval in Nuland. Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo
video

Politie toont duidelijke beelden van overvallers in Nuland

112 5.363 keer gelezen

NULAND | De politie heeft tijdens het televisieprogramma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden uitgezonden van de overval afgelopen nacht op een woning aan de Sikkel in Nuland. Twee daders gebruikten bij de overval geweld en een bewoner liep een schedelfractuur op.

Maandagavond gebruikten de twee mannen een oplichtingstruc. De bewoner werd op een heel intimiderende manier telefonisch benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. Hij moest om een nieuwe verzekering af te sluiten waardevolle spullen klaarleggen. Voor die verzekering zouden dan ook nog foto’s van de spullen gemaakt moeten worden. De twee mannen kwamen rond 19.30 uur foto’s maken. Om 00.20 keerden ze terug en overvielen ze de bewoners. Ze gebruikten veel geweld, waarbij ze de bewoonster een wapen op het hoofd zetten en haar partner met het wapen sloegen. 

Daders
Een van de overvallers heeft een getinte huidskleur, de andere is donkergetint. Mogelijk heeft laatstgenoemde zelf letsel in zijn gezicht omdat één van de slachtoffers hem een klap gaf. Getuigen worden opgeroepen te bellen met (0800) 60 70 of anoniem via (0800) 70 00.


Uit de krant