Het reliek van de Heilige Bernadette is van donderdag 25 tot en met zondag 28 april te bewonderen in de Sint-Jan in Den Bosch.
Het reliek van de Heilige Bernadette is van donderdag 25 tot en met zondag 28 april te bewonderen in de Sint-Jan in Den Bosch.

Reliek heilige Bernadette komt naar de Sint-Jan in Den Bosch

Religie 758 keer gelezen

De Sint-Jan ontvangt van donderdag 25 tot en met zondag 28 april als laatste bisdom in Nederland het reliek van de Heilige Bernadette. De schrijn toert nu door Nederland en heeft een stuk gebeente van de heilige Bernadette die Maria achttien keer zag verschijnen in Lourdes.

Bernadette Soubirous zag in 1858 als 14-jarig meisje Maria achttien keer verschijnen in Lourdes. Daarom is dat nu een van de bekendste bedevaartsplaatsen ter wereld. Bernadettes lichaam is opgebaard in het Saint-Gildardklooster in Nevers, waar ze later toetrad. 

De Sint-Jan organiseert diverse activiteiten rondom het reliek van Bernadette. Iedere viering en mis tussen 25 en 28 april staat in het teken van Bernadette. Op 25 april om 18.00 uur is er bovendien een gezamenlijke maaltijd speciaal voor jongeren. Om 19.00 uur wordt het Reliek ontvangen door mgr. Gerard de Korte en volgt er een Pontificale Eucharistieviering. Daarna wordt de film ‘Je m’appelle Bernadette’ gedraaid op een groot scherm. Op vrijdag 26 april is er om 12.00 uur een Kruisweg van Lourdes. Dan wordt er stilgestaan bij Maria’s verschijningen aan Bernadette. Om 14.30 uur wordt de film opnieuw in de kathedraal gedraaid, net als op zaterdag 27 april om 14.00 uur. Op zondag 28 april vanaf 12.00 uur is er tot slot een speciale kinderwoorddienst vanaf 12.00 uur en aansluitend een gezinsprogramma in de tuin van de Sint-Jan. Het programma sluit af met om 16.00 uur een Mariaviering met lichtprocessie: een uurtje Lourdes. Daarna gaat het reliek terug naar Lourdes. Kijk voor het complete programma op de website: www.sintjandenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant