Afbeelding

Presentatie Noord-Brabants Provinsjaal tijdens Knit & Knot Summerspecial

Algemeen 1 keer gelezen

TILBURG | Naast breien, borduren, haken, weven, vilten en spinnen, staat tijdens deze editie van KNIT&KNOT ook de lancering van de Provinsjaal op het programma. Dit project betreft twaalf shawls, voor iedere provincie één. Iedere shawl heeft designelementen uit de provincie die daarvoor symbool staan. De Noord-Brabantse shawl, in de karakteristieke kleur Brabants Rood, is de eerste in een reeks van twaalf die gepresenteerd zal worden tijdens KNIT&KNOT. De Provinsjaal is een idee en ontwerp uit de koker van Linda van Scheijndel van Wolhobby. 

Met dit concept wil Linda graag de twaalf provincies met typerende plaatsen, bijzonderheden of evenementen tot uitdrukking laten komen in een specifiek shawlontwerp. Per ontwerp en onderwerp, bezoekt Linda de specifieke plaatsen of gelegenheden in de betreffende provincie, die in het patroon van de shawl zijn terug te vinden. Er worden foto’s gemaakt om op basis daarvan het patroon samen te stellen. Tevens wordt voor elke Provinsjaal een lokale wolverver ingeschakeld die de typerende kleur voor de streek in de verfkleur terug kan laten komen. Brieliefhebbers die niet kunnen wachten om een dergelijke shawl van hun eigen provincie te maken, kunnen voor het volledige breipatroon terecht op www.wolhobby.nl.

Achtergrond van de Noord-Brabant Provinsjaal
De Noord-Brabant shawl is opgedeeld in diverse secties, waarin terug te zien zijn de Noord-Brabantse gemeentes, de provincievlag, de grensstenen in Baarle-Nassau en Baarle Hertog, wielercriterium De 8 van Chaam, de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, de vestingsteden langs de Zuiderwaterlinie en uiteraard ontbreekt het carnaval ook niet. Per sectie heeft Linda de specifieke bijzonderheden in het patroon laten terugkomen. In de sectie van gemeentes zijn bijvoorbeeld 56 gaatjes gebreid die symbool staan voor de 56 gemeentes die Noord-Brabant rijk is. Voor het criterium zijn de wielrenners terug te vinden in de shawl en Carnaval is vormgegeven met een patroon van het feestartikel serpetines.

Zien én doen
Naast de presentatie van de Pronvinsjaal zal er tijdens de KNIT&KNOT SummerSpecial ook weer genoeg te zien zijn. Van vertrouwde, traditionele technieken en materialen tot creatieve nieuwkomers, zoals Bijzonder Borduren en Tuften. En het gaat verder dan alleen zien. Tijdens de verschillende workshops gaan de bezoekers ook zelf aan de slag met hun favoriete hobby. Ook de kinderen zijn welkom. Voor hen is er speciale animatie geregeld. Kortom, de KNIT&KNOT SummerSpecial staat garant voor een compleet dagje uit. De beurs is op 8 en 9 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten aan de kassa 12,50 euro, passe-partout 22,50 euro. Kinderen van 4-12 jaar betalen 8,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.knitenknot.nl.

Uit de krant

Uit de krant