"Ik ga door waar anderen stoppen. Opgeven is voor mij geen optie", aldus Maaike Bennink uit Den Bosch. Op bovenstaande foto zie je Maaike (links) in actie op het onderdeel slalom. (Foto: Luc Percival)
"Ik ga door waar anderen stoppen. Opgeven is voor mij geen optie", aldus Maaike Bennink uit Den Bosch. Op bovenstaande foto zie je Maaike (links) in actie op het onderdeel slalom. (Foto: Luc Percival) Foto: Luc Percival

Help Maaike uit Den Bosch naar de Paralympische Winterspelen

Sport 239 keer gelezen

DEN BOSCH | Maaike Bennink, sportmasseuse en internationaal wedstrijdskiester met visuele beperking, lanceert de crowdfundingcampagne ‘Samen naar de top: Paralympische Spelen’. Met deze crowdfundingcampagne hoopt de eerste slechtziende wedstrijdslalomskiester van Nederland met Paralympische ambitie haar droom waar te kunnen maken: naar de Paralympische Winterspelen van 2026 in Italië.

Het leven van Maaike Bennink uit Den Bosch veranderde in 2006 van de een op de andere dag compleet toen zij, slechtziend raakte. De diagnose die ze kreeg gaf hoop: er bestond een kans dat haar zicht (deels) terugkwam. Drie jaar later bleek deze diagnose foutief te zijn. Haar zicht wordt niet meer beter, maar kan enkel nog achteruitgaan. Inmiddels had Maaike haar werk als jeugdverpleegkundige en opleiding tot ambulanceverpleegkundige opgegeven. Ze ging 10 maanden intern revalideren in Apeldoorn, in het revalidatiecentrum voor slechtzienden. Via de blinden-/slechtziendenvereniging (NVSV) kwam Maaike voor het eerst in aanraking met skiën. Tijdens de eerste skireis die ze maakte ontdekte ze haar passie én talent voor de sport. Het zette haar aan om in Nederland te beginnen met trainen. Tijdens die trainingen bleef haar passie en talent niet onopgemerkt, want ze werd gescout. Inmiddels heeft zij al vele internationale wedstrijden geskied. En met succes: zo won ze al meerdere medailles op de World Cup en staat ze in de top 10 van de wereldranglijst.

Haar succes en passie voor skiën, specifiek de slalom, reuze slalom en Super G, dragen bij aan Maaikes grote droom: meedoen aan de Paralympische Winterspelen van 2026 in Italië. Maar om professioneel te kunnen blijven skiën – en naar de Winterspelen te kunnen – zijn donateurs nodig. Maaike werkt bijvoorbeeld samen met een buddy, die haar begeleidt tijdens het skiën. Met nog maar 2% zicht kan ze immers niet alleen de berg af. Het bekostigen van de buddy is belangrijk, wil zij haar sport kunnen blijven beoefenen. En dat niet alleen. Wat Maaike minstens zo belangrijk vindt, is om andere mensen te kunnen blijven inspireren. Als eerste slechtziende wedstrijdslalomskiester van Nederland met een paralympische ambitie wil ze het pad vrijmaken voor anderen. Een voorbeeldfunctie zijn, door te laten zien dat het leven niet ophoudt als je (visueel) gehandicapt raakt.

Steun Maaike’s droom
Maaikes crowdfundingpagina vindt u op https://yvgtf.nl/talentboek/samen-naar-de-top.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant