De route is op elk gewenst punt te beginnen. De nieuwe fietskaart is ook een mooie aanvulling op de route-app van Linie 1629
De route is op elk gewenst punt te beginnen. De nieuwe fietskaart is ook een mooie aanvulling op de route-app van Linie 1629

Nieuwe fietskaart Linie 1629

Historie 42 keer gelezen

DEN BOSCH | Fietsliefhebbers kunnen deze herfst de route van Linie 1629 ontdekken met een nieuwe fietskaart. De kaart is gemaakt in samenwerking met Stichting de Groene Vesting, VisitBrabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught.

Wethouder Marianne van der Sloot: “In 2029 is het 400 jaar geleden dat het legendarische Beleg van ’s-Hertogenbosch plaatsvond. Met deze nieuwe fietskaart kunnen bewoners én bezoekers op een heel toegankelijke en gezonde manier het verhaal van het beleg ontdekken. Al fietsend word je elke keer weer verrast door de historische locaties en de prachtige natuur in onze regio.”

De fietskaart laat de route van Linie 1629 zien met de historische bezienswaardigheden uit de Tachtigjarige Oorlog. Ook de fietsknooppunten zijn duidelijk zichtbaar. De achterkant van de kaart zit vol interessante informatie en mooie foto’s over 17 vertelpunten langs de route.

De fietsroute Linie 1629 voert je langs de belangrijke plekken van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Over een lengte van 49 kilometer wisselen prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie elkaar steeds af. De nieuwe fietskaart is te koop bij de VVV’s in de regio, diverse ondernemers en te bestellen via de website van VisitBrabant. Kijk voor meer informatie over de fietsroute op www.linie1629.nl.

Uit de krant

Uit de krant