In aanloop naar de lancering van het stripboek 'Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2' zette Camiel een TikTok-account op met broer Jordy.
In aanloop naar de lancering van het stripboek 'Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2' zette Camiel een TikTok-account op met broer Jordy.

Bossche broers Jordy en Camiel in de prijzen bij Special Media Awards

Human Interest 174 keer gelezen

DEN BOSCH | De broers Jordy en Camiel Derkx hebben de Special Media Award in de categorie Beste TikTok Account gewonnen. De winnaars werden vrijdag 5 november bekendgemaakt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum tijdens een livestream op YouTube.

Wat ooit begon met een stripboek als afstudeerproject in 2015, is uitgegroeid tot een grote community. Bosschenaar Camiel Derkx (29) bracht eerder dit jaar zijn tweede stripboek uit met zijn broer Jordy (32), waarmee hij wil laten zien dat het hebben van een familielid met een ernstige meervoudige beperking (EMB) ook gewoon heel leuk en inspirerend kan zijn. Met aandacht en liefde bekijkt hij de niet de beperkingen, maar de vele en bijzondere mogelijkheden die er ook zijn.

Miljoenen weergaves

In de aanloop naar de lancering van het stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2’ zette Camiel een TikTok-account op met zijn broer. De eerste TikTok-video dateert van 22 mei 2021, nog geen half jaar geleden dus. Inmiddels hebben de broers ruim 40.000 volgers en meer dan 650.000 likes. Met name dankzij de populaire video’s waarin Jordy intens gelukkig wordt van mayonaise, scoort het account miljoenen weergaves. Zo is de video waarin Jordy het heeft over “een dikke vette klodder” inmiddels 2,3 miljoen keer bekeken.

Uit de krant