Met een brede campagne, dwars door de stad, vraagt het burgerinitiatief aandacht voor het dagelijkse verkeersgeweld dat door hufterig rijgedrag wordt veroorzaakt.
Met een brede campagne, dwars door de stad, vraagt het burgerinitiatief aandacht voor het dagelijkse verkeersgeweld dat door hufterig rijgedrag wordt veroorzaakt.

“Het verkeersgeweld moet stoppen! Wij zijn het zat!”

Human Interest 412 keer gelezen

DEN BOSCH | Al jarenlang klagen veel Bosschenaren bij politie en gemeente over het verkeersgeweld in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hufterig rijgedrag, met veel te hoge snelheden en enorme geluidsoverlast worden de straten van onze mooie gemeente gebruikt als racebaan. 

Ondanks de vele klachten moet een groep bezorgde Bosschenaren na overleg met diverse wijkraden concluderen dat er niks wordt gedaan aan dit verkeersgeweld. Zij zijn het zat! Als bezorgde inwoners hebben zij zich verenigd in het burgerinitiatief ‘STOPVERKEERSGEWELDDENBOSCH’ in een poging verkeersdeelnemers, de gemeente en de politie te overtuigen van de noodzaak om het verkeersgeweld te stoppen. Dit burgerinitiatief wordt gedragen door burgers vanuit diverse delen van de stad.

Het is tijd voor actie

Met een brede campagne, dwars door de stad, vraagt het burgerinitiatief aandacht voor het dagelijkse verkeersgeweld dat door hufterig rijgedrag wordt veroorzaakt. Het verkeersgeweld, de snelheid en het geluid, zorgt voor overlast voor de bewoners en nog veel belangrijker: voor onveilige situaties voor iedereen die aan het verkeer deelneemt. Het is daarom tijd voor actie! Het burgerinitiatief roept de gemeente en de politie dan ook op om niet langer naar elkaar te wijzen en actie te ondernemen: ‘Neem de zorgen en frustraties van de burgers van je gemeente serieus en pak de bekende racers keihard aan’.

Herinrichting en handhaving

Burgerinitiatief ‘STOPVERKEERSGEWELDDENBOSCH’ vervolgt: ‘Neem als gemeente en politie de verantwoordelijkheid om dit bekende probleem aan te pakken. Kies voor de noodzakelijke aanpassingen en herinrichting van straten waar nu van 0 naar 100 wordt opgetrokken in enkele seconden. Ga aan de slag met consistente handhaving. (Mobiele) Flitspalen, laserpistolen, geluidsflitspalen en verkeersfuiken, mogelijkheden voldoende om de notoire hardrijders keihard aan te pakken. De meeste zijn zowel bij gemeente als politie bekend: er op af. Er moet nu echt wat gebeuren!’

Het burgerinitiatief roept iedereen op mee te doen. Hang de poster uit de Bossche Omroep van 28 september zichtbaar voor je raam en steun de campagne door de petitie te ondertekenen en/of commentaar te geven op www.stopverkeersgewelddenbosch.nl. Voor meer info mailen naar info@stopverkeersgewelddenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant