Veel bezoekers van de Markt hebben de afgelopen week bloemen en kaarten achtergelaten bij de viskraam van Katja.
Veel bezoekers van de Markt hebben de afgelopen week bloemen en kaarten achtergelaten bij de viskraam van Katja. Foto: Henk van Esch

Bossche Markt in rouw na plotseling overlijden Katja Krol

Human Interest 26.635 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen week bereikte ons het droeve nieuws dat Katja Krol - eigenaresse van een viskraam op de Markt in Den Bosch - op dinsdag 16 januari op pas 33-jarige leeftijd plotseling is komen te overlijden.

Vele jaren was Katja Krol - in de volksmond ook wel de ‘Palingkoningin’ genoemd - een vertrouwd gezicht op de Markt in Den Bosch. Zij nam de viskraam in 2018 over van haar vader Ad. Katja was bijzonder geliefd in Den Bosch. Zowel bij de marktkooplieden als bij haar klanten. Vooral omdat ze altijd de tijd nam om met iedereen uitgebreid een praatje te maken. Om die reden werd ze in 2022 op internationale vrouwendag door PvdA Den Bosch zelfs verkozen tot ‘Bossche van ‘t jaar’. 

Dat Katja niet alleen door haar familie en vrienden enorm gemist gaat worden, blijkt wel uit alle bloemen, bloemstukken en condoleancekaarten die de dagen na haar overlijden bij haar viskraam op de Bossche Markt zijn achtergelaten. Heel Den Bosch rouwt mee. Overigens is haar familie nog in overleg met de Bossche marktmeester over een passend afscheid. Mogelijk is dat aanstaande woensdag al. Het team van de Bossche Omroep wenst haar nabestaanden in elk geval heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant